|

Büyükelçiler Kayseri'ye hayran kaldı

Kuveyt, Katar, Irak başta olmak üzere Kayseri'ye gelen 15 ülkenin Büyükelçi ve Maslahatgüzarları ile eşleri Kayseri'ye hayran kaldı. Kayseri'nin diğer illere göre çok gelişmiş olduğunu belirten konuklar, Erciyes'e de giderek Mester Planı hakkında yetkililerden brifing aldılar

Erdinç Teğmen
00:00 - 2/07/2011 Cumartesi
Güncelleme: 17:12 - 2/07/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Büyükelçiler Kayseri'ye hayran kaldı
Büyükelçiler Kayseri'ye hayran kaldı

Bir dizi temasta bulunmak amacıyla Kayseri'de bulunan Ortadoğu bölgesinde yer alan ülkelerin Büyükelçi ve Maslahat Güzarları Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan tesisleri gezdiler. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ortadoğu Bölgesi ve Ülkeleri ile ilgili Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü Başkanlığında aralarında Kuveyt, Katar, Irak başta olmak üzere Kayseri'ye gelen 15 ülkenin Büyükelçi ve Maslahatgüzarları ile eşlerinin yer aldığı heyete Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan eşlik etti, gezide ayrıca Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Durmuş Yılmaz ve Kayseri Vali Yardımcısı İbrahim Halil Çomaktekin de hazır bulundu. Heyet üyeleri Kayseri gezisine öncelikle Kadir Has Kent Müzesi ile başladı. Burada Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan'dan müze hakkında çeşitli bilgiler alan heyet üyeleri daha sonra Kadir Has Kongre ve Spor Salonu'na geçti. Gezinin bir sonraki durağı olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Şehir Stadı'na geçen heyet üyelerine stad görevlileri tarafından brifing verildi.


İŞBİRLİĞİ VE DOSTLUKLAR GELİŞTİRİLİYOR

Burada gezinin amacı hakkında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü, Ortadoğu ülkeleri ile işbirliği yapmak ve dostluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla düzenledikleri program çerçevesinde Kayseri'ye geldiklerini belirterek, "Sayın Büyükelçiler ile Türkiye ve kendi ülkeleri arasında ticaret ve ekonomik alanda işbirliği yapmak, ayrıca kültürel faaliyetlerde bulunmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı olarak bir program düzenledik. Konuk büyükelçilerimiz Kayseri'ye büyük ilgi duyuyorlar. Özellikle Erciyes Projesi hakkında olumlu düşünceleri var. Projeyi kendilerine detaylarıyla anlatacağız" dedi.


EKONOMİK YÖNDEN GELİŞMİŞ BİR ŞEHİR

Konuk büyükelçiler adına açıklama yapan Kuveyt Türkiye Büyükelçisi Abdullah A.A. AL-Duwaıkh, Kayseri'ye ilk kez geldiğini belirterek, "Açıkçası bu kadarını beklemiyordum, diğer Anadolu şehirleri gibi tahmin ediyorduk. Kayseri ekonomik yönden gelişmiş ve tarihi ile bütünleşmiş bir şehir. Kent müzesi, kongre merkezi ve şehir stadyumunu gezdik. Özellikle stad bizi çok etkiledi ve gezimizin bundan sonraki bölümü için bizde pozitif etki bıraktı" dedi.

Konuk heyet Kayseri temasları çerçevesinde gezinin öğleden sonraki bölümünde Erciyes Dağı'na geçti. Erciyes'te Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çolakbayraktar tarafından karşılanan heyet üyelerine Erciyes Master Planı hakkında Büyükşehir Belediyesi yetkililerince görsel brifing verildi.

13 yıl önce