|

'Çalışanlar daha güvenli bir ortama kavuşacak'

İSGGM Genel Müdürü Kasım Özer, risk değerlendirmesi sistemiyle çalışan kesimin, daha güvenli çalışma şartlarına kavuşacağını söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 5/12/2008 Cuma
Güncelleme: 17:06 - 5/12/2008 Cuma
Yeni Şafak
'Çalışanlar daha güvenli bir ortama kavuşacak'
'Çalışanlar daha güvenli bir ortama kavuşacak'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve EU - OSHA işbirliği ile düzenlenen "Risk Değerlendirmesi" konulu sempozyum, Bursa Kervansaray Termal Otel'de gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcileri, Bursa Valisi Şahabettin Harput, İşçi Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü(İSGGM) Genel Müdürü Kasım Özer, EU - OSHA Risk Gözlem Grubu Proje Yönetici Yardımcısı Xabier Irastorza ve EU - OSHA temsilcileri katıldı.Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İSGGM Genel Müdürü Kasım Özer, risk değerlendirmesinin iş yerlerinde kullanılan malzemelerden ortamdan kaynaklanan tehlikeleri önceden değerlendirip, bunlardan kaynaklanacak olan zararları en aza indirgemek demek olduğunun altını çizdi. Türkiye'de de bu sistemin oturmaya başladığını belirten Özer,'AB'ye uyum sürecinde kamuda yada özel sektörde çalışan kesim, daha güvenli çalışma şartlarına kavuşacak. Bizler Türkiye'de bir ilk olarak 3 adet seyyar laboratuar kurduk. 3 otobüsten oluşan bu ekiple, sanayi bölgelerimizde zaman kaybı yaratmadan risk ölçümü yapabileceğiz. Bu otobüslerimiz yılbaşından itibaren hizmete girecekler" diye konuştu.

İş güvenliğinin ve çalışan kesime verilecek moral desteğinin üretime katkı yapacağını vurgulayan Bursa Valisi Şahabettin Harput ise,"Bu sempozyum, iş güvenliği konusunun gündeme gelmesi bakımından önemli. Çalışma güvenliği açısından işçi, işveren ve devlete görevler düşüyor. Çalışan kesimin güvenli ve rahat ortamlarda çalışabilmeleri üretimi de arttırır. "dedi.


15 yıl önce