|

Çandarlı'ya kardeş geliyor

Yedi ayrı eyalet sistemi ile yönetilen Somali Cumhuriyeti'nin yaklaşık 2 milyon nüfuslu Orta Shabelle Eyaleti Delegasyonu İzmir'de çeşitli temaslarda bulundu. Delegasyon, Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen'i makamında ziyaret ederek, işbirliği olanakları ve kardeş şehir olma niyetlerini bir protokol imzalayarak beyan ettiler.

Vahap Dabakan
00:00 - 20/06/2012 Çarşamba
Güncelleme: 16:55 - 20/06/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Çandarlı'ya kardeş geliyor
Çandarlı'ya kardeş geliyor

Orta Shabelle Eyaleti'nin Valisi Yusuf Abdi Abdulle, Dış İşleri Bakan Yardımcısı Mohamed Maie, Eyalet Başkan Yardımcısı Khalif Abdi Omar, İş adamı Dahır H.Gassem, Türk vatandaşı Somali Cumhuriyeti Bakan Başdanışmanı Kamil Kemal Güller ve işadamı Hikmet Tınaztepe'den oluşan Delegasyon, Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen'i makamında ziyaret etti. Delegasyon, işbirliği olanakları ve kardeş şehir olma niyetlerini bir protokol imzalayarak beyan ettiler. Delegasyon üyeleri özellikle tarım makinaları, hayvancılık, ziraat, balıkçılık, kültür, sağlık ve turizm konusunda iş birliği yapma isteklerini belirterek tüm yatırımcı Türkleri bölgelerine beklediklerini ifade ettiler.

MAIE: TÜRK KARDEŞLERİMİZ BİZİ YERDEN KALDIRMAK İÇİN ELLERİNİ UZATTILAR

Çandarlı'yı gezen Delegasyon üyeleri, öğle yemeğinde bir araya gelerek işbirliği konularında fikirlerini sundular. Başkan Dağdelen 'Somali'li kardeşlerimiz kardeş şehir olma niyetlerini bizlere ilettiler. İki ülkenin birbirini seven insanları her konuda işbirliği geliştirebilecek potansiyele sahiptir. Özellikle Somali Cumhuriyeti Dış İşleri Temsilcisi Mohamed Maıe'nin; 'Biz Somalililer olarak yere düştük, üstümüz başımız tozlandı. Herkes, yani diğer büyük ülkeler yanımızdan geçip giderken Türk kardeşlerimiz bizi yerden kaldırmak için ellerini uzattılar. Biz şimdi Türkiye'nin yardımıyla ayağa kalkıyoruz. Üstümüzdeki tozu toprağı silkeledikten sonra Somalililerin vefa anlayışına uygun olacak şekilde sizlere teşekkür edeceğiz.

Zor günlerimizde siz yanımızdaydınız. Biz bundan sonra, mutlu zamanımızda da sizinle birlikte olmak istiyoruz.' sözleri bizi oldukça duygulandırmıştır. İlerleyen süreçte Somali'li kardeşlerimizle Çandarlı'lı girişimcileri bir araya getirmek istiyoruz. Bu konuda çalışma yapmak isteyen tüm vatandaşlarımıza Belediyemiz rehberlik edecektir.' Dedi.


12 yıl önce