|

Çarşamba'ya yeni şehir stadyumu

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, halen yapımı devam eden yeni şehir stadyumunun inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Dündar, “ Maraton ve protokol tribünleri ile birlikte 5 bin kişi kapalı tribün kapasiteli olacak olan Yeni Şehir Stadyumu'nda, 9 kulvarlı atletizm pisti, tam donanımlı sporcu odaları, kafeteryalar yer alıyor” dedi.

İha
00:00 - 26/08/2011 Cuma
Güncelleme: 17:27 - 26/08/2011 Cuma
Yeni Şafak
Çarşamba'ya yeni şehir stadyumu
Çarşamba'ya yeni şehir stadyumu

Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Ayvacık yolu üzerinde Şeker Fabrikası yanında yapımı devam eden yeni şehir stadyumunun inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Çarşamba Belediyesi'nin 'Doğuyaka Kentsel Dönüşüm Çalışmaları' kapsamında Yeşilırmak Şehir Stadyumu taşınıyor. Çarşamba Belediyesi, projesi Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden onaylı olan yeni şehir stadyumu için çalışmalara başladı. Yeni stadyum Ayvacık yolu üzerinde yapılıyor. Stadyumun kuzeyine yeni kapalı spor salonu ve yüzme havuzu yapılacak. Çarşamba Şehir Stadyumu çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "Yeni Şehir Stadyumu'nu Ayvacık yolu üzerinde Kirazlık Çay Mahallesi'nde Şeker Fabrikası'ndan aldığımız 40 dönüm alana yapıyoruz. Maraton ve protokol tribünleri ile birlikte 5 bin kişi kapalı tribün kapasiteli olacak olan Yeni Şehir Stadyumu'nda, 9 kulvarlı atletizm pisti, tam donanımlı sporcu odaları, kafeteryalar yer alıyor. Stadyumu Çarşambaspor maçlarının dışında diğer spor dallarına da hizmet verecek kapasite ve donanımda inşa ediyoruz. 2011 yılı Ocak ayı itibarıyla stadyum inşaatımız başladı. Şu anda saha işleri ile kazı ve dolgu işlerini devam ettiriyoruz. 1950 li yıllarda Orta Mahalle'de yapılan Çarşamba Yeşilırmak Stadyumu'nun bulunduğu alanı Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile yaptığımız protokol gereği biz alıyoruz. Oradaki 24 bin m2 mülkiyet karşılığı da bu yeni stadyumun yapımını üstlendik. 3. lige çıkan Çarşambasporumuzun 2011-2012 sezonunda maçlarını burada oynamasını istiyoruz. Yeşilırmak kıyısından itibaren TOKİ yanından 4. köprü bağlantısı ile birlikte bu bölge şehir merkezine çok yakın bir konumdadır. Hızlı bir şekilde inşaatımızı devam ettiriyoruz" dedi.


YENİ KAPALI SPOR SALONU VE YÜZME HAVUZU

İlçede yeni bir spor salonu ve yüzme havuzu çalışmalarının olduğunu kaydeden Başkan Dündar, "Yeni stadyum alanının kuzey tarafında Şeker Fabrikası Lojmanları'nın yanında yaklaşık 15 dönümlük alanda da yeni bir spor salonu ve yüzme havuzu çalışmamız var. Gerekli imar değişikliklerini yaptık. Belediyemize ait 15 dönümlük alanı mülkiyeti spor salonu ve yüzme havuzu düşüncesi ile planlayarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bildirdik. Yeni stadyum ve yanında spor salonu ile birlikte bu bölgede yaklaşık 60 dönümlük alan ilçemizin yeni spor alanı olarak düzenlenmiş oluyor. Şehrimize hayırlı olsun" diye konuştu.


GENÇLİK VE SPOR BAKANIMIZI BİR ŞANS

Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç'ın Samsun için büyük bir şans olduğunu kaydeden Başkan Dündar, "Samsun'da ve Çarşamba'da bu dönemde inşallah çok önemli yatırımlar gerçekleştirilmiş olacak. Bu anlamda Samsun Milletvekilimiz Sayın Suat Kılıç'ın Gençlik ve Spor Bakanı olarak kabinede yer alması bizim çok önemlidir." şeklinde konuştu.


13 yıl önce