|

Çek validen Bursa'ya işbirliği çağrısı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Çek Cumhuriyeti Liberec Valisi Stanislav Eichler, başta tarım, otomotiv, tekstil, cam ve bijuteri olmak üzere güçlü olduğumuz sektörlerde işbirliğini güçlendirebileceklerini söyledi. Parseker ise Bursa ve Liberec işbirliği açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti.

İha
00:00 - 16/03/2011 Çarşamba
Güncelleme: 17:34 - 16/03/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Çek validen Bursa'ya işbirliği çağrısı
Çek validen Bursa'ya işbirliği çağrısı

Bursa-Liberec ticari ilişkilerini geliştirmek için Bursa'ya gelen Çek Cumhuriyeti Liberec Valisi Stanislav Eichler, "Başta tarım, otomotiv, tekstil, cam ve bijuteri olmak üzere güçlü olduğumuz sektörlerde işbirliğini güçlendirebiliriz" dedi. Liberec Valisi Eichler, işadamlarına Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndan mesaj verdi. Eichler, Bursa ile Liberec bölgesinin büyük benzerliklere sahip olduğunu söyledi. Eichler ve Başkonsolos Irena Krasnicka ile beraberindeki heyetin Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'na (BTSO) yaptığı ziyarete, iki ülke ve iki şehir arasındaki işbirliğini artırma konusu damgasını vurdu. Eichler, Türkiye'ye ilk kez geldiğine belirterek, "Beklentilerimin çok üzerinde bir ülke ile karşılaştım. Sanayi, ticaret, turizm ve sosyal yaşam açısından çok gelişmiş buldum" diye konuştu.


"ÖNYARGIYI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Türkiye'yi henüz görmemiş olan Çek vatandaşlarının olumsuz önyargıya sahip olduğu kaydeden Eichler, "Bu önyargıyı önplana alıp, değiştirmek gerekiyor. Biz bu adımı attık ve şehirlerimiz ve ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin gelişmesi en büyük arzumuz. İki taraf da isterse sonucun olumlu olma şansı yüksek" şeklinde konuştu. BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ise Bursa ve Liberec işbirliği açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. BTSO'nun özellikle ticari ilişkileri geliştirmek adına her türlü desteği vereceğinin altını çizen Parseker, "Ülkelerimiz arasında 2 milyar doları aşkın bir ticaret hacmi mevcut. Yoğunlaştığımız sektörler de benzeşiyor. Deneyimlerimizi birbirimize aktarabiliriz. Bugünkünden çok daha güçlü ilişkiler inşa edebiliriz" ifadelerini kullandı. Eichler ve Krasnicka'nın ziyareti sırasında Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Hazır ve BTSO yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.


TÜRKİYE HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİMİ AKTARACAĞIM

Çek Cumhuriyeti'nin Liberec Bölge Valisi Stanislav Eichler, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti. Liberec Bölge Valisi Stanislav Eichler, Vali Yardımcısı Lidie Vajnerova, Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkansolosu İrena Krasnicka'yı ağırlayan Vali Harput, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Vali Eichler, “Çek Cumhuriyeti'ndeki insanların kafasındaki Türkiye gerçeğiyle Bursa'da şahit olduğum Türkiye gerçeği bir birinden tamamen farklı. Buradaki izlenimlerini ülkeme döndüğüm zaman hem meslektaşlarıma, hem insanlara aktaracağım” diye konuştu.Konuşmaların ardından Vali Harput, misafirlerine İznik çinisi ve Bursa'yı tanıtan yayınlar hediye etti. Konuk Vali Eichler de, Vali Harput ve Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta'ya Liberec granitinden yapılmış kravat iğnesi ve kol düğmesi hediye etti.


13 yıl önce