|

Demir: 2010 yılında topyekün kalkınacağız

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Çorum'da bir dizi incemelerde bulundu. 2009 yılını kriz ortamından çıkış sinyalleri alarak geride bıraktıklarını belirten Bakan Demir, "2010 iyi olacak. Türkiye'de topyekün kalkınmayı hedefliyoruz' dedi.

İha
00:00 - 9/01/2010 Cumartesi
Güncelleme: 15:50 - 9/01/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Demir: 2010 yılında topyekün kalkınacağız
Demir: 2010 yılında topyekün kalkınacağız

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, 2009 yılının kriz yılı ifade edilmesine rağmen 2009 yılını kriz ortamından çıkış sinyalleri alarak geride bıraktıklarını belirterek, 2010 yılının iyi bir yıl olacağını söyledi. Yeni yılda toparlanmanın başlayacağını dile getiren Bakan Demir, Türkiye'de topyekün kalkınmayı hedeflediklerini bildirdi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere bugün Çorum'a geldi. İlk olarak Çorum Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Demir'i Vali Mustafa Toprak karşıladı. Bir süre önce ayağının kırılması nedeniyle Bakan Demir'i koltuk değnekleri ile karşılayan Vali Toprak'ın Bakan Demir'in Çorum programı boyunca terlik giydi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Hitit Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Akbaş'ın da katıldığı ziyarette Vali Toprak ilk önce Bakan Demir'e çeşitli hediyeler sunarken daha sonra Çorum hakkında brifing verdi.


KADASTRO ÇALIŞMALARI DİJİTAL ORTAMDA

Tapu Kadastro Müdürlüklerinin kadastro çalışmalarını tamamladığını dile getiren Bakan Demir, çeşitli nedenlerden dolayı 490 bölgede çalışma yapılmadığını bildirdi.Cumhuriyet tarihinde yapılan kadastro çalışmalarının dijital ortama aktarıldığını açıklayan Bakan Demir, çalışmalara 2009 yılında başlandığını belirterek, önümüzdeki 3 yıl içerisinde tüm çalışmaların tamamlanacağını bildirdi.Tapu Sicil Müdürlüklerini Türkiye'nin her yerinde özel mekanlara dönüştürmeye devam ettiklerini anlatan Bakan Demir, "Fiziki mekanları banka şubelerinden daha geri olmayacak. Vatandaşın mülk alımı için para sakladığı yer çok iyi, mülk aldığı kurum da daha iyi olacak" dedi.


BELEDİYELERE TEMİZ SU ULAŞTIRACAĞIZ

Nüfusu 10 binin altında olan belediyelerin içme suyu, kanalizasyon ve arıtma tesisi yapılacağını anlatan Bakan Demir, "Mevcut olan tesisleri de gözden geçireceğiz. İller Bankası'nın karından yüzde 75 belediyelere hibe vereceğiz. Tüm belediyelere kaliteli temiz su ulaştıracağız. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde yerel yönetimler vatandaşlara içme suyunu temiz şekilde kullanımına sunacağız. Onların kullanıldıktan sonra temiz şekilde arıtımını yapacağız" diye konuştu. Ziyaretin ardından Bakan Demir, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü, Tapu Kadastro İl Müdürlüğü'nde incelemelerde bulundu.

14 yıl önce