|

Demir: Bursa Türkiye'nin pusulasıdır

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir Bursa'da çeşitli temaslarda bulundu. Şehrin tarihi değerlerini ön plana çıkarmak için yaptıkları çalışmaların haricinde ulaşım konusunda da ciddi projeleri hayata geçirdiklerini belirten Demir, "Bursa Türkiye'nin pusulasıdır" dedi

İha
00:00 - 26/07/2010 Pazartesi
Güncelleme: 18:01 - 26/07/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Demir: Bursa Türkiye'nin pusulasıdır
Demir: Bursa Türkiye'nin pusulasıdır

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Bursa'nın Türkiye'nin pusulası olduğunu söyledi.

Bursa'da çeşitli temaslarda bulunan Bakan Demir, Vali Şahabettin Harput, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'ın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni'yi ziyaret etti. Başkan Altepe, Bursa'nın tarihi değerlerini ön plana çıkarmak için yaptıkları çalışmaların haricinde ulaşım konusunda da ciddi projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Daha yaşanabilir bir Bursa için durmadan çalıştıklarını belirten Altepe, Bursa'nın örnek bir şehir olacağını kaydetti. Altepe'den Bursa'da yapılan hizmetler hakkında bilgi alan Demir, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte MÜSİAD Bursa Şubesi'ni ziyaret etti. MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni, iş adamları olarak büyüyen ve gelişen bir Türkiye için çalıştıklarını ifade ederek, "Türkiye'nin son dönemde yakaladığı büyüme hızının sürdürülebilmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapmazı gerekir. Bizler işadamları olarak taşın altına ellerimizi koyduk' şeklinde konuştu.


BÜYÜMEYE İŞADAMLARININ KATKISI ÇOK BÜYÜK

MÜSİAD'ın çalışmalarını yakından takip ettiğinin altını çizen Demir, Türkiye'nin son yıllarda hızla büyümesinde işadamlarının ciddi katkısının olduğunu söyledi. Bursa'nın Türkiye'de pusula görevi yaptığına vurgu yapan Demir, 'Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri Bursa'dan takip edebiliriz. Çünkü Bursa büyük sanayisiyle Türkiye genelindeki olumlu veya olumsuz gelişmelerden ilk önce etkilenen bir şehir. Ekonominin daha da iyiye gittiğini Bursa'ya bakarak rahatlıkla görebiliriz. Bursa sanayiindeki gelişmeler gösteriyor ki, Türkiye her geçen gün daha da iyiye gidiyor' şeklinde konuştu.

14 yıl önce