|

Dereli şehitleri anıldı

Dereli ilçesinde İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, teröristlerin mayınlı saldırısı sonucu geçtiğimiz hafta şehit olan astsubay ve yaralı iki asker için gece düzenledi.

İha
00:00 - 9/05/2010 Pazar
Güncelleme: 18:52 - 9/05/2010 Pazar
Yeni Şafak
Dereli şehitleri anıldı
Dereli şehitleri anıldı

Teröristlerin mayınlı saldırısı sonucu geçtiğimiz hafta bir astsubayın şehit olduğu, iki askerin ise yaralandığı Giresun'un Dereli ilçesinde İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından “Dereli Şehitlerini Anıyor” gecesi düzenlendi. İlçedeki spor salonunda düzenlenen geceye Kaymakam Murat Özdemir, Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Gecede Dereli ilçesinden şehit olanların yakınlarına onur plaketi verildi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Dereli İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Yusuf Uzun “Bir daha dönmemek üzere aramızdan ayrılan tarihin yazdığı en şerefli kahramanları yad etmek üzere bu programı düzenledik. Biz ilçemizde kalleşçe şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Eryılmaz ve tüm şehitlerimizi anmak üzere bir araya geldik. Dereli İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği olarak şehitlerimizi kuranla, dua ile anmak istedik. O kalleşleri sevindirmek için değil, şehit kardeşlerimizi anmak üzere bir araya geldik” dedi.


KUR'AN VE İLAHİLER ONLAR İÇİN OKUNDU

ereli ilçesinden teröre 11 şehit verildiğini de hatırlatan Dernek Başkanı Uzun “İlçemizin 11 şehidinin yakınlarına ulaştık ve bu şahit yakınlarımıza onur plaketi vermeyi uygun gördük. Şehitlerimizin manevi huzurunda şehit yakınlarımızı onurlandırmak istedik” diye konuştu. Kaymakam Murat Özdemir ise güvenlik güçlerinin operasyonlarını sürdürdüğünü ifade ederek “Dereli ilçesi bu geceyi düzenleyerek ve katılımlarıyla hassasiyetini ortaya koymuştur. İlçemizde yaşanan hain saldırıdan sonra güvenlik güçleri ellerinden geleni yapmaktadır. En kısa zamanda hayırlı haberi bize getirmelerini umut ediyoruz” şeklinde konuştu.Yapılan konuşmaların ardından Kuran'ı Kerim ve ilahiler okunurken, Derelili şehitlerin slayt gösterisi eşliğinde öz geçmişleri hakkında bilgi verildi. Düzenlenen gece plaket töreninden sonra yapılan dua ile sona erdi.


14 yıl önce