|

El değmeden bağ bozumu

Türkiye'de ilk kez görücüye çıkan ve ilk olma özelliği taşıyan "Kendi yürür üzüm hasat makinası" New Holland VL 6060 ile, bağ bozumu sırasında üzümlerin dallarından toplanmasında insan faktörü devre dışı bırakılıyor.

Aa
00:00 - 28/10/2007 Pazar
Güncelleme: 18:00 - 28/10/2007 Pazar
Yeni Şafak
El değmeden bağ bozumu
El değmeden bağ bozumu

Traktör üreticisi New Holland Trakmak'ın, Bursa 5. Tarım Hayvancılık, Tavukçuluk, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarında (BURTARIM 2007) Türkiye'de ilk kez görücüye çıkardığı ve ilk olma özelliği taşıyan "Kendi yürür üzüm hasat makinası" New Holland VL 6060 ile, bağ bozumu sırasında üzümlerin dallarından toplanmasında insan faktörü devre dışı bırakılıyor.

Üzüm tanelerini sallayıcı kollar yardımıyla salkımdan ayırarak taşıyıcısepetler ile depolarına ileten New Holland VL 6060'nın fiyatı ise 190 bin eurodan başlıyor. Firma yetkililerinden alınan bilgiye göre, New Holland Trakmak'ın ürüngamına yeni katılan traktör ve zirai ekipmanları ile birlikte ilk kez BURTARIM 2007 Fuarı'nda sergilediği "Kendi yürür üzüm hasat makinası "New Holland VL 6060'ı, Türk çiftçisinin beğenisine sundu. Türkiye'de ilk olma özelliği bulunan New Holland VL 6060, üzümtanelerini sallayıcı kollar yardımıyla salkımdan ayırarak, taşıyıcı sepetlerle depolarına iletiyor. New Holland VL 6060, sahip olduğu çok amaçlı kullanım özelliğisayesinde, ilaçlama, budama, uç alma gibi farklı ekipmanlarınkullanımına olanak sağlıyor.

Sıra arası minimum 0. 95 metreden başlayıp 3 metreden daha geniş bağlarakadar 4 farklı modelde toplam 17 adet alt segmenti ile Türkiyebağcılığının hizmetine sunulan makinenin, model bazında değişiklikgöstermekle birlikte, yüzde 32-40 dikey, yüzde 25-30 yatay eğime kadaryüksek performansta çalışabildiği, gece çalışabilme özelliğiyle deüreticiye daha kaliteli ürün elde etme imkanı sağladığı kaydedildi. New Holland VL 6060, 190 bin avrodan başlayan fiyatlarla satışasunulurken, süper yoğun zeytin yetiştiriciliğinde hasat işleminde dekullanılabilen en üst model olan New Holland VX serisinin de talepgelmesi durumunda Türkiye'ye getirileceği bildirildi.

DİĞER YENİ MODELLER

New Holland Trakmak, Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde28 Ekime kadar açık kalacak fuarda, ayrıca, yeni biçerdöveri New HollandTC 5070, New Holland BB-A serisi büyük balya makinelerini ve New HollandTN75NA Delta versiyonu bahçe traktörünü, ilk kez Türk çiftçisininbeğenisine sundu.

17 yıl önce