|

Engelleri Aştılar, sema yaptılar

Büyükşehir Belediyesi Sema Okulu'nda eğitim alan bedensel engelliler, Engelliler Günü'nde sema yaptılar. Programı izleyen Hazreti Mevlana'nın torunu Esin Çelebi Bayru, 'Bu kadar his dolu, bu kadar yürekten sema ayinini ilk kez izledim" dedi.

Ramazan Düşünceli
00:00 - 4/12/2010 Cumartesi
Güncelleme: 17:55 - 4/12/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Engelleri Aştılar, sema yaptılar
Engelleri Aştılar, sema yaptılar

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde yapılan programa AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, Kamu Yararına Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Veli Özağan ile engelliler ve aileleri katıldı.

Sema gösterisinden önce konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, eskiden eve mahkum olan engellilerin artık sosyal hayatın içinde olduklarını belirterek, dünyaya örnek olacak sema çalışması nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Şeb-i Arus törenlerinin yaklaştığı bugünlerde çok anlamlı bir program gerçekleştirildiğini belirterek, tüm engellilerin Dünya Engelliler Günü'nü kutladı. Gerçek engelin düşüncede, fikirde ve beyinde olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, 'Gerçek engelli olanlar engellileri ikinci sınıf vatandaş görenlerdir. Bugün burada sema yapacak kardeşlerimiz en zor şartlarda bile eğer arzu edilirse, irade sağlam tutulursa nelerin başarılabileceğini bizlere göstermiş olacaklar. Mevlana kenti Konya aynı zamanda şefkat, kardeşlik, sevgi ve barış kentidir. Konya, toplumun her kesimiyle kardeşlik duygularını aynı sofrada paylaşan insanların kentidir. Konya'da engelsiz bir kenti hep birlikte inşa ediyoruz. Bu konuda bizim en büyük yardımcılarımız, yol göstericilerimiz bizzat engelli kardeşlerimiz ve onları temsil eden dernek yöneticilerimizdir' dedi. AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ise, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin örnek bir çalışma gerçekleştirdiğini vurgulayarak, sema yapan engellilerin fırsat verilirse neleri başaracaklarını tüm dünyaya gösterdiklerini ifade etti. Erdem, Konya'nın bu konudaki duyarlılığının önemli olduğunu da sözlerine ekledi.


HUŞU İÇİNDA SEMA YAPTILAR

Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediyesi Sema Okulu'nda yaklaşık 6 ay eğitim alan 14 bedensel engelli semazenin sema gösterisi başladı. Tekerlekli sandalyelerinde büyük bir huşu içinde sema ayini yapan bedensel engelliler, salonda duygusal bir hava yaşattılar. Başarıyla tamamlanan sema programından sonra AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Başkan Tahir Akyürek ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, bedensel engelli semazenleri tek tek tebrik ettiler. Programı izleyen Hazreti Mevlana'nın torunu Esin Çelebi Bayru, çok duygulandığını ifade ederek, 'Bu kadar his dolu, bu kadar yürekten sema ayinini ilk kez izledim. Onlara ve onları hazırlayanlara teşekkür ediyorum. Bu 14 kişinin daha da artmasını diliyorum' dedi. Sema yapmaktan çok mutlu olduklarını, bilgi ve becerilerini artırarak daha fazla hoşgörü ve sevgiyi yaşadıklarını kaydeden bedensel engelliler ise, kendilerine engel olunmazsa her şeyi başaracaklarını gösterdiklerini söylediler.


13 yıl önce