|

Eskişehir'in yeni at yarışı pisti açıldı

Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Erdinç Düzarat, yeni açılan yarış pistiyle ilçenin atçılıkta hak ettiği konuma geleceğini söyledi.

Abdullah Yeşilkaya
00:00 - 28/08/2009 Cuma
Güncelleme: 17:59 - 28/08/2009 Cuma
Yeni Şafak
Eskişehir'in yeni at yarışı pisti açıldı
Eskişehir'in yeni at yarışı pisti açıldı

Eskişehir'de çalışmaları yaklaşık bir yıl süren yarış pistin açılış yapıldı.Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Erdinç Düzarat, pistle ilçenin atçılıkta beklediği ve hak ettiği değeri bulacağını belirterek, pisten ilçeye gelmesi planlanan faydanın yıllar içinde artacağını kaydetti. Pist sayesinde 2 yaşlı İngiliz ve 3 yaşlı Arap atlarının yarışlara hazırlanma imkanı bulacağını ifade eden Düzarat, 'İlk etapta pisten yaklaşık 100 at yararlanacak. Ancak, söz konusu rakamın ilerleyen yıllarda artmasını bekliyoruz. Atların her türlü ihtiyaçları ilçeden karşılanacak. Bu da ilçeye büyük katkı sağlayacak' dedi.

Açılışı Mahmudiye Kaymakamı Soner Şenel, İlçe Belediye Başkanı Ayşe Güney ve Türkiye Jokey Kulübü Mahmudiye Arap Atı Pansiyon Harası Müdürü İsmail Akyurt açılışı birlikte yaptı. Hara Müdürü İsmail Akyurt, 1758 dönem arazi üzerine kurulu haranın 2001 yılında faaliyete geçtiğini belirterek, harada yaklaşık 250 Arap atının barındığını kaydetti. Yarış atı sahiplerini kısraklarını, aygırlarını ve taylarını haraya teslim ettiğini ifade eden Akyurt, 'Vatandaşlar gönül rahatlığıyla atlarını bize teslim ediyor. Aylık 900 lira karşılığında atların bakımını üstleniyoruz. Harada 24 saat sınırsız hizmet veriyoruz. Veterinerlerimiz ve seyislerimiz nezaretinde atlarımızı gerekli ilgiyi gösteriyoruz. Atlarımızı nalbant ve laboratuvar hizmetlerini veriyoruz. Bütün hastalık ve tedavi masraflarını karşılıyoruz. Beş yıldızlı otel ayarında atların bakımını yapıyoruz. Atlara 2,5 yaşına kadar bakıyoruz. 2,5 yaş üstündeki atları da hipodromlara gönderiyoruz.' Akyurt, atların yaz mevsiminde çim padoklarda zamanını geçirdiğini ve kış mevsiminde de atların haralarda barındırıldığını bildirdi.



15 yıl önce