|

Gambiya''dan İzmir'e açık destek

Ticaret, Sanayi, Bölgesel Entegrasyon ve İstihdam Bakanı Kebba Satou Touray, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş''ı ziyaret etti. Touray, İzmir''in EXPO 2020 adaylığına tam destek verdiklerini belirterek, ''Sizi destekleyip sizin adaylığınız için oy kullanmakla kalmayıp, adaylığınız için çalışacağız'' dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 26/03/2013 Tuesday
Güncelleme: 11:36 - 26/03/2013 Tuesday
Yeni Şafak
Gambiya''dan İzmir'e açık destek
Gambiya''dan İzmir'e açık destek

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş''ı ziyaret eden Gambiya Ticaret, Sanayi, Bölgesel Entegrasyon ve İstihdam Bakanı Kebba Satou Touray, İzmir''in EXPO 2020 adaylığına tam destek verdiklerini belirterek, ''Sizi destekleyip sizin adaylığınız için oy kullanmakla kalmayıp, adaylığınız için çalışacağız da'' dedi. Toplantıda İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi Başkanı ve Gambiya Fahri Konsolosu Asuman Nardalı Tokuş ile Gambiya Yatırım Ajansı CEO''su Fatou Mbenga Jallow arasında iki ülke işkadınlarının işbirliği yapmasına ilişkin protokol de imzalandı. Gambiya Ticaret, Sanayi, Bölgesel Entegrasyon ve İstihdam Bakanı Kebba Satou Touray ve beraberindeki heyet İzmir Ticaret Odası''nı ziyaret etti. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Afrika''nın en küçük ve en güzel ülkesi olan Gambiya''dan heyet ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Bakan Touray''ı tekrar İzmir''de ağırladıklarını ifade eden Demirtaş, ''Gambiya heyeti kısa süreli Türkiye ziyaretleri sırasında çok önemli iş görüşmeleri yaptılar. Gambiya ile ilişkilerimiz çok kısa süre önce başladı ama çok hızlı ilerliyor. Devlet Başkanları düzeyinde dahi karşılıklı güçlü dostluklar var. Gambiya''nın EXPO adaylığımıza önemli katkı yapacağına inanıyorum'' dedi.

14-15 ÜLKENİN EXPO''DA OYU VAR

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da Gambiya''nın açık desteğinin de çok önemli olduğunu belirterek, ''Gambiya''nın etrafındaki ülkeleri de etkileyerek Afrika''dan alacağımız desteğin artmasını diliyoruz. Gambiya, Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu''na (Ecowas) giriş ve başlangıç noktası olabilir. Ecowas üyesi 14-15 ülkenin EXPO''da oyu var ve bu oylar çok önemli '' dedi.

Toplantıya İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, Gambiya Ankara Büyükelçisi Gibril S. Joof, Gambiya Ticaret ve Sanayi Odası CEO''su Almami Taal, Gambiya Yatırım Ajansı Üst Düzey Yöneticisi Abdoulie Hydara, Gambiya Yüksek Eğitim Kurumu Kıdemli Okutmanı Dr. Mustapha Fanneh de katıldı.


11 years ago