|

Gül Fuarı'nda tanıtım atağı

Gül Fuarı'na katılmak üzere Tokyo'ya giden BAKA Yönetim Kurulu Üyesi Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ile BAKA Dönem Başkanı ve Burdur Valisi Süleyman Tapsız önderliğindeki BAKA yetkililerinden oluşan heyet tanıtım çalışmalarına başladı. Tapsız, Antalya'nın yıllık 11 milyon turisti ağırladığını ve Burdur ve Isparta'nın da 9 bin yıllık tarihe sahip olduğunu kaydetti.

İha
00:00 - 20/05/2012 الأحد
Güncelleme: 18:46 - 20/05/2012 الأحد
Yeni Şafak
Gül Fuarı'nda tanıtım atağı
Gül Fuarı'nda tanıtım atağı

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile birlikte Japonya ziyareti devam ediyor

14. Gül Fuarı'na katılmak üzere Japonya'nın Tokyo kentine giden Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu Üyesi Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, BAKA Dönem Başkanı ve Burdur Valisi Süleyman Tapsız önderliğindeki BAKA yetkililerinden oluşan heyet tanıtım çalışmalarına başladı. BAKA heyeti, ilk görüşmesini Tokyo-Shibuya Belediyesi'ne gerçekleştirdi. BAKA heyeti, Belediye Başkanı Toshitake Kuwahara ve belediye çalışanları tarafından ellerinde Türk bayrakları ve sevgi gösterisiyle karşılandı. BAKA'nın Antalya, Burdur ve Isparta'yı içeren bölgenin kalkınma ajansı olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız, Antalya'nın turizmin başkenti olduğunu ve yıllık 11 milyon turisti ağırladığını, Göller Bölgesi'ndeki Burdur ve Isparta'nın 9 bin yıllık tarihe sahip iki il olduğunu kaydetti.


JAPONYA'DA TÜRK YILI KUTLANMIŞTI

Shibuya Belediye Başkanı Toshitake Kuwahara da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Japonya'da 2003'te 'Türk Yılı' kutlandığını 2010 yılında da Türkiye'deki 'Japon Yılı' etkinliklerine Tokyo-Shibuya Belediyesi olarak katıldıklarını belirtti. Kuwahara, iki ülke arasında kültürel işbirliği kapsamında adımlar attıklarını ve atmaya hazır olduklarını kaydetti.

BAKA heyeti, Tokyo'daki Türkiye Büyükelçiliğini ziyaret ederek yetkilileriyle gerçekleştirdiği değerlendirme toplantısının ardından Japonya Turizm Seyahat Acenteleri Birliği JATA'nın yöneticileriyle de bir araya geldi.


ANTALYA, EN ÇOK TURİST ÇEKEN 4. ŞEHİR

BAKA Heyeti Büyükelçilik toplantısının ardından, ziyaretlerine Japonya Turizm Seyahat Acenteleri Birliği (JATA) ile devam etti. Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, JATA Genel Müdür Yardımcısı Ryokichi Tamaki başkanlığındaki heyet ile toplantı gerçekleştirdi. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın, Antalya, Burdur ve Isparta hakkında bilgi sunduğu toplantıda, 260 adet 5 yıldızlı otelin bulunduğu, 11 milyon yabancı turisti ağırlayan Antalya'nın dünyanın en çok turist çeken 4'üncü şehri olduğu belirtildi.


'JAPONYA'DAN DAHA ÇOK TURİST BEKLİYORUZ'

Vali Altıparmak,195 ören yeri bulunan, yılda bin 500 takımın kamp için geldiği Antalya'nın kongre ve konferans potansiyeliyle dikkat çektiğine işaret etti. Antalya'nın 'Çiçek ve Çocuk' temalı 6 ay sürecek EXPO 2016'ya da ev sahipliği yapacağını hatırlatan Vali Altıparmak, turizmin 52 sektörü etkilediğini, Antalya OSB ve Serbest Bölgesi'nin turizme büyük katkı sağladığını ve en önemli ikinci sektörün de tarım olduğunu anlattı. Vali Altıparmak, toplantı için JATA'ya teşekkür ederek Japonya'dan daha çok turist beklediklerini kaydetti. JATA Genel Müdür Yardımcısı Ryokichi Tamaki ise, “Antalya, Burdur ve Isparta'ya giden turist sayısı az. Bundan sonra daha çok çaba göstereceğiz” dedi.

٪d سنوات قبل