|

Güney Kore'de Konya rüzgarı

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslar'nda yapılan ürünler Güne Kore'de görücüye çıktı. Festival Organize Komite Başkanı Choi Seok Won, yaklaşık 3 haftada 2.5 milyon ziyaretçinin geldiği stantta bu rakamın önümüzdeki günlerde 4.5 milyona ulaşacağını belirtti.

Ramazan Düşünceli
00:00 - 11/10/2010 Pazartesi
Güncelleme: 18:47 - 11/10/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Güney Kore'de Konya rüzgarı
Güney Kore'de Konya rüzgarı

Konya Büşyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) tarafından Güney Kore'de açılan el sanatları sergisi yoğun ilgi gördü. Bu çerçevede, GüneyKkore'ye giden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bu ülkede Konya gönüllüsü üniversite öğrencileriyle buluştu. Daha önce Konya'ya gelerek KOMEK'te el sanatları eğitimi alan öğrenciler Konya heyetini büyük bir sevgiyle karşılarken heyetin bir diğer durağı da Kongju şehri oldu. Kısa bir süre içinde 2.5 milyon Güney Korelinin ziyaret ettiği Konya ve el sanatları tanıtımı yapılan festivali de ziyaret eden heyet, Güney Kore - Türkiye arasındaki ilişkilerin yapılan bu çalışmalarla daha da güçlendiğine dikkat çekti.

Rainbow Okulları Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Başkanı Akyürek, ilk kez geldiği Güney Kore'de kardeşlik havası yaşandığını belirterek, iki ülke arasında tarihi ve derin bağlar olduğuna dikkat çekti. Akyürek, öğrencilerin KOMEK'te eğitim görmelerinin Güney Kore ile Türkiye ilişkilerinin güçlenmesine katkıda bulunduğunu kaydetti.


KARDEŞLİK HAVASI YAŞANDI

Konya standını gezerek yetkililerden bilgi alan Başkan Akyürek, dünya tarihi şehirlerinin buluşmasında Konya'nın da davetli olarak katılması ve ülkemizi temsil etmesinin ülkemiz ve Konya adına mühim bir tanıtım fırsatı olduğuna dikkat çekti. Tarihi şehirlerin el sanatlarıyla ve kendi şehirleriyle ilgili açtıkları stantların ziyaretçi sayısının milyonları geçmiş durumda olduğunu söyleyen Başkan Akyürek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Standın açılmasında emeği geçen arkadaşlara ve KOMEK öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Konya, dünyanın 16 önemli kentiyle birlikte bu fuarda temsil ediliyor. Konya'nın dışa açılma sürecinde önemli bir aşamayı bu fuar oluşturmuş oluyor. 13 ülkeden 16 şehrin katıldığı ve Güney Kore'nin tarihi şehirlerinden eski başkentlerinden birinde düzenlenen bu fuarı ve Seul'da öğrencileri ziyaret ettik. Konya'nın tanıtımıyla ilgili önemli bir çalışmaya imza atmış olduk. Konya'mız için hayırlı olmasını diliyorum.”


BİRLİKTE YAŞAMANIN KEYFİNİ YAŞIYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi de, “Dilimiz, dinimiz, rengimiz farklı olsa da hepimiz insanız. Birbirimizi tanıyoruz, kültürümüzü tanıyoruz, daha da önemlisi birlikte yaşamanın keyfini çıkarıyoruz. Dünyanın nasıl bir dünya olması gerektiğine hemfikir olarak politikalar üretiyoruz. Bu bağlamda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e ve Konya halkına teşekkür ediyorum” dedi. Heyetin bir sonraki durağı ise Kongju şehri oldu. Geleneksel olarak düzenlenen “Great Baekje World Festival”inin konuğu olarak stand açan Konya, kısa süre içerisinde 2.5 milyon Güney Koreli'nin ziyaret mekanı oldu. Konya standının en çok ilgi gören stant olduğunu söyleyen Festival Organize Komite Başkanı Choi Seok Won, yaklaşık 3 haftada 2.5 milyon ziyaretçinin geldiği stantda bu rakamın önümüzdeki günlerde 4.5 milyona ulaşacağını belirtti.


14 yıl önce