|

Gürcistan'dan İnegöl'lü işadamlarına yatırım çağrısı

Kutaysi Belediye Başkanı Gia Tortoladze ise, Gürcistan ile Türkiye arasında tarihi bağlar olduğunu ifade ederek, "Bizleri coğrafi, tarihi ve akrabalık bakımında birbirimizi bağlayan birçok sebep var. Ülkemin Cumhurbaşkanı Mihail Saakasvili'den, iller bazında Türkiye ile ilişkilerin sağlanması, her türlü yatırım için çalışma yapılması ile ilgili talimat aldık" dedi.

İha
00:00 - 6/03/2011 Pazar
Güncelleme: 16:52 - 6/03/2011 Pazar
Yeni Şafak
Gürcistan'dan İnegöl'lü işadamlarına yatırım çağrı
Gürcistan'dan İnegöl'lü işadamlarına yatırım çağrı

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği'nin daveti üzerine Türkiye'ye gelen Gürcistan'ın Kutaysi Belediye Başkanı Gia Tortoladze ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan sonra İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl'ı da ziyaret etti. Kutaysi Belediye Başkanı Gia Tortoladze, Bölge Vali Yardımcısı İrakli Cikia, Kutaysi Meclis Başkanı Zaal Chelidze ve Kutaysi Belediye Meclis Üyesi Beso Vegadze'den oluşan heyeti İTSO Başkanı Metin Anıl ve meclis üyeleri karşıladı. Kafkas Derneği Başkanı Mehmet Nuri Tayyar'ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Anıl, İnegöl'ün siyasi, kültürel ve ekonomik yapısının bugünlere gelişinde Gürcistan'dan göç edenlerin etkisinin fazla olduğunu belirterek, "Kafkaslardan göç ederek İnegöl'e yerleşen ve daha sonra ticaret yapmaya başlayan ve gerek İnegöl'ün ticaretine, gerekse siyasetine ağırlığını koyan arkadaşlarımız Gürcü kökenlidir. 20 yıldan beri İnegöl'ün belediye başkanlığı görevinde bulunanlar da Gürcü arkadaşlarımızdır. Burada yaşayan Gürcü arkadaşlarımız, gelenek ve göreneklerini bugünlere hiç bozmadan taşımıştır. Kısacası İnegöl'ün siyasi, kültürel ve ekonomik yapısını bugünlere gelişinde Gürcistan'dan göç edenlerin etkisi fazladır. İTSO olarak, hiç kimsenin ırkına ve siyasi yapısına bakmadan birlik ve beraberlik içinde çalışan bir kurumuz. İnegöl, Türkiye'nin dış ticareti bazında 20. sırada yer almaktadır. Biz Gürcistan'ın ekonomisini ve siyasetini yakından takip ediyoruz. Son yıllarda Gürcistan'daki ekonomik değişimin farkındayız ve ekonomik ilişkilerin ilerlemesi yolunda her türlü katkıyı koymaya hazırız." dedi.


BİZLERİ ÇOK MUTLU ETTİNİZ

Kutaysi Belediye Başkanı Gia Tortoladze ise, Gürcistan ile Türkiye arasında tarihi bağlar olduğunu ifade ederek, "Benim yıllar önce buraya göç etmiş hemşerilerimle ilgili söylediklerinizden mutluluk duydum. Hemşerilerimin bu ülkeye yaptığı katkılardan bahsederek, beni ve arkadaşlarımı çok mutlu ettiniz. Her şeyden önce 2 ülkenin çok iyi komşuluk müsabetleri olduğunu biliyoruz. Hiç bir sorunu ve problemi olmayan 2 komşu ülkeyiz. Bizleri coğrafi, tarihi ve akrabalık bakımında birbirimizi bağlayan birçok sebep var. Sizlerin yıllar önce kat ettiğiniz yolları biz yeni yeni kat ediyoruz. Özellikle ülkemin Cumhurbaşkanı Mihail Saakasvili'den, iller bazında Türkiye ile ilişkilerin sağlanması, her türlü yatırım için çalışma yapılması ile ilgili talimat aldık. Ben İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile tanışma imkanı buldum. Genç, dinamik ve başarılı bir başkan olarak gördüm. Görüşmemizde değerli fikirlerini aldım. Sistem olarak yerel yönetimlerde benzer kanunlarımız var. Sizin yapmayı düşündüğünüz geziye çok sevindim. Biz, şehrimize Türk işadamlarının yatırım yapmalarını bekliyoruz" diye konuştu.


13 yıl önce