|

Hasan Dudu Aşevi'nin temeli atıldı

Hasan Dudu Aşevi'nin temel atma töreninde konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Hasan Dudu Aşevi ve Fakirlere Yardım Derneği'nin bugüne kadar imece usulü ile 30 kişiyle başlayan hizmetinin, yaklaşık 1000 kişiye ulaştığını belirtti.

Ramazan Düşünceli
00:00 - 10/08/2010 Tuesday
Güncelleme: 18:06 - 10/08/2010 Tuesday
Yeni Şafak
Hasan Dudu Aşevi'nin temeli atıldı
Hasan Dudu Aşevi'nin temeli atıldı

Karatay Belediye Başkanlığı ve Karatay Hasan Dudu Aşevi ve Fakirlere Yardım Derneği işbirliği ile gerçekleşen Hasan Dudu Aşevi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Programa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mithat Büyükalim, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar ve çok sayıda davetli katıldı. Hasan Dudu Aşevi Temel Atma Töreni ilk olarak, okunan Kuran-ı Kerim ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Karatay Hasan Dudu Aşevi ve Fakirlere Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Öncel; düzenlenen törenin hayırlara vesile olması ve Aşevi'nin 2010 yılı sonunda tamamlanıp hizmete açılması dileklerinde bulundu. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli törende yaptığı konuşmasında; Karatay'da 3 aşevinin bulunduğunu, bunlardan ilkinin Karatay Belediye Aşevi, diğerlerinin de Ribat ve Hasan Dudu aşevleri olduğunu söyledi. Hasan Dudu Aşevi ve Fakirlere Yardım Derneği'nin bugüne kadar imece usulü ile 30 kişiyle başlayan hizmetinin, şu an yaklaşık 1000 kişiye ulaştırıldığını ifade eden Başkan Hançerli; Belediye olarak bugüne kadar yardımlarının devam ettiğini ve katlanarak da süreceğini söyledi. Başkan Hançerli ayrıca; emeği geçen herkese teşekkür ederken, Hasan Dudu Aşevi'nin hayırlara vesile olması dilekleriyle herkesin Ramazan-ı Şerif'ini kutladı.


SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ GELİŞTİRİYORUZ

Törende söz alan Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mithat Büyükalim ise, “İnsanların en hayırlısı insanlara hayırlı olandır, bu tür faaliyetlerin merkezinde insan olduğu için bu uğraşlar hiçbir zaman boşa gitmez ve halka hizmet Hakka hizmettir” dedi ve emeği geçen herkese teşekkür etti. AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar ise temeli atılan Hasan Dudu Aşevi'nin tüm Konya'ya hayırlı olmasını dileyerek, bu tür hizmetleri yapan herkesten ve Karatay Belediye Başkanı'ndan Allah razı olsun" diye konuştu. Sosyal belediyeciliği geliştirdikleri ve yardımlarını esirgemeden sürdürdükleri için ayrıca Mehmet Hançerli'ye teşekkür etti.Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın yapmış olduğu dua ile Hasan Dudu Aşevi'nin temeli atıldı.

14 years ago