|

Hükümet musluklarını Eskişehir'e akıttı

AK Parti'den milletvekili aday adayı Dr. Mustafa Emeksiz, Eskişehir'in ilçelerinde tarımsal ve hayvansal kalkınmaya yönelik olarak birçok yatırımlar gerçekleştirildiğini belirtti. Emeksiz, "AK Parti iktidarı zamanında Eskişehir kişi başına en çok kamu harcaması yapılan şehir haline geldi, adeta hükümet musluklarını şehrimize akıttı" dedi.

Abdullah Yeşilkaya
00:00 - 26/03/2011 Cumartesi
Güncelleme: 17:59 - 26/03/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Hükümet musluklarını Eskişehir'e akıttı
Hükümet musluklarını Eskişehir'e akıttı

Eskişehir Özel Sakarya Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Emeksiz, AK Parti milletvekili aday adaylığı ile ilgili açıklama yaptı. Uzun yıllardır başta Eskişehirliler olmak üzere Eskişehir çevresinde bulunan il ve ilçelerde yaşayan vatandaşlara hizmet ettiklerini söyledi. Yaptıkları çalışmalardan bahseden Emeksiz, "Önce özel emeksiz polikinliği ile beraber toplam 4 polikinlik 3 tıp merkezi ve 3 hastanenin kuruluşunda öncülük yaptık.15 yıl Eskişehir SSK Hastanesi ve dispanserinde 250 bin civarında hastaya baktık. İnsanlara sunulan en güzel hizmet sağlık hizmetidir. Ama siyasi hizmetler de bir o kadar önemlidir. Yıllardır siyasi partilerden teklifler ve teşvikler vardı her defasında geri çevirmek zorunda kalmıştım. Çünkü sağlık yatırımlarımızla daha yakından ilgilenmemiz gerekiyordu. 12 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilecek milletvekili seçimleri öncesinde bu ısrarlı talepler tekrar karşımıza çıkınca biz de milletvekili aday adaylığımızı kamuoyuna duyurduk" dedi. AK Parti'den aday olmasının nedenini partide yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen başarıları örnek göstererek anlatan Mustafa Emeksiz, "Hekimin gözünde tüm hastalar aynı partidendir. Ancak siyasette tabii ki böyle değil. Birçok siyasi parti var; seçimlere girecek 27 tane siyasi parti var ve siz bunlardan birini seçmek durumunda kalıyorsunuz. Siyasete biz hemşehrilerimize sunduğumuz hizmetleri çeşitlendirmek, arttırmak için giriyoruz. Bu yüzden onlara en fazla hizmeti en faydalı sunabileceğimiz yerin AK Parti çatısı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.


'BİRÇOK KÖPRÜ VE KAVŞAK YAPILDI'

Emeksiz, "AK Parti iktidarı zamanında şehrimize, Eskişehir'imizi de kimsenin inkar etmesinin mümkün olamayacağı büyük yatırımlar yapıldı, hizmetler getirildi. Eskişehir'i diğer illere ve ilçelere bağlayan yollar bölünmüş yollara dönüştürüldü, Eskişehir havayolu ile Avrupa'ya bağlandı. Özellikle Yüksek Hızlı Tren'in ilk ulaştırıldığı şehir olarak büyük bir avantaj yakaladık. Yüksek Hızlı Tren şehrimizin marka değerini arttırdığı gibi şehir turizmine de büyük katkı sağladı. Şu an şehir içinde kalan ve Çevre Yolu olarak bilinen yol 3 şeride çıkarılırken, birçok köprü ve kavşak da yapıldı. Hükümetin hukuksal altyapısını oluşturmasından sonra Eskişehir bölgenin sağlık ve eğitim merkezi oldu. Eskişehir'in ilçelerinde tarımsal ve hayvansal kalkınmaya yönelik olarak birçok yatırımlar gerçekleştirildi. AK Parti iktidarı zamanında Eskişehir kişi başına en çok kamu harcaması yapılan şehir haline geldi, adeta hükümet musluklarını şehrimize akıttı" şeklinde konuştu.


SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMLER OLDU

Sağlık sektöründe büyük dönüşümler yaşandığını da belirten Dr. Emeksiz, uzun yıllardan beri tartışılan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın birleştirilmesinin AK Parti çalışmaları çerçevesinde gerçekleştirildiğini ifade etti. Emeksiz, "Vatandaşlarımız devlet hastanelerindeki kuyruklardan özel sektör hastanelerinde muayene olabilme imkanları tanınarak kurtarıldılar. Sağlık sektöründe de saymakla bitmeyecek değişiklikler ve atılımlar gerçekleştirildi. Öyle ki bugün muhalefet partileri de dahil hemen herkes özellikle ulaşım ve sağlık sektöründeki atılımları takdirle yad etmektedirler" dedi.




13 yıl önce