|

İran heyeti başkanı ziyaret etti

Isparta ile İran'ın Hamedan Şehri Ekonomik İşbirliği Anlaşması yaptıktan sonra Isparta'dan bir heyet Hamedan'a giderek bir dizi incelemelerde bulunmuştu. Hafta sonu da Hamedan şehrinden bir heyet Isparta'ya gelerek iki il arasında yapılabilecek ticari çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Yeni Şafak
00:00 - 27/09/2009 Pazar
Güncelleme: 18:00 - 27/09/2009 Pazar
Yeni Şafak
İran heyeti başkanı ziyaret etti
İran heyeti başkanı ziyaret etti

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nın daveti üzerine Isparta'ya gelen heyet Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı da ziyaret etti. Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen ziyaret iki saat sürdü. Başkan Günaydın İran heyeti onuruna bir de yemek tertip etti. Hamedan Şehrinden gelen misafirler arasında İran Büyükelçisi Hüseyin Paur, Hamedan Valisi Dr Moredi Behrooz ve Belediye Başkanı Sadighian Mohsen, İran Müsteşarı Ahmet Noorani da var idi. Toplantıda iki il belediyesinin çalışma prensipleri konusundaki ortak çalışmalardan bahsedildi. İki belediyenin de çalışma sistemlerinin hemen hemen aynı paralellik doğrultusunda yapıldığı dikkatleri çekti.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın yaptığı açıklamasında, “Şehrimiz gecekondusu olmayan şehirlerin başında gelmektedir. Şehir planı ve gecekondu önleme konusunda şehrimiz üstün gayret göstermiş ve bugünlere gelinmiştir. Üniversite şehri olarak da bilime büyük kucak açmış bir ildir. Türkiye'mizin bir çok ilinde olmayan çok güzel bir uygulamamız mevcuttur. Başta askerlerimizin yemin töreninde olmak üzere dışarıdan şehrimize gelen misafirleri vatandaşımız evinde barındırmak için adeta birbirleri ile yarışmaktadır” dedi.

İran'ın Hamaden şehrinden gelen heyette Ispartanın misafirperverliğinden memnun olduklarını, yapılan anlaşmalar ile de iki ilin ekonomisinin canlandırılması için elinden gelen gayreti göstereceklerini ifade ettiler.



15 yıl önce