|

Japon Başkonsolosu Bursa'ya hayran kaldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Japonya İstanbul Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashi, övgüler yağdırdığı Bursa'nın Japonları çekecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 26/01/2009 Pazartesi
Güncelleme: 18:34 - 26/01/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Japon Başkonsolosu Bursa'ya hayran kaldı
Japon Başkonsolosu Bursa'ya hayran kaldı

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İdris Uysal, Japonya İstanbul Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashi'yi tarihi belediye binasında ağırladı. İstanbul'daki görevine Mayıs 2008 yılında başladığını belirten ve Bursa'ya ilk ziyaretini gerçekleştirmekten dolayı heyecanlı olduğunu söyleyen Başkonsolos Hayashi, Türkiye'nin 2010 yılında Japon yılını kutlayacak olmasının da iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimi açısından önemli olduğunu belirtti. Hayashi, Japon yılı nedeniyle Bursa'da etkinlik düzenlemeyi istediklerini de sözlerine ekledi. Bursa'nın turizm açısından önemli bir kent olduğunu dile getiren Başkonsolos Hayashi, "Bursa'nın termal kaynakları, kestane şekeri ve İskender Kebabı çok özel. Ben Bursa'yı tüm güzellikleriyle Japonya'da tanıtacağım. Japonlar termale çok düşkünler. Bu nedenle mutlaka kentin bu özelliklerini siz de tanıtmalısınız. Bursa'da Japonları çekecek gücünüz var" dedi.

İdris Uysal ise, "Japonya ile özellikle otomotiv sektöründe çalışmalar yapıyoruz. Bursa'da, Japonya'ya ihracat yapan tekstil, konserve gıda ve otomotiv sektörlerinden 15 firma faaliyet gösteriyor" diye konuştu.

15 yıl önce