|

Japonlar Nevşehir'de çekim yaptılar

Japonya'nın devlet televizyonu NHK, 26 Şubat 2009 tarihinde yayınlanacak "Şaşırtıcı uygulamalar" isimli program çekimi için Nevşehir'e geldi.

Yeni Şafak
00:00 - 3/02/2009 Salı
Güncelleme: 16:59 - 3/02/2009 Salı
Yeni Şafak
Japonlar Nevşehir'de çekim yaptılar
Japonlar Nevşehir'de çekim yaptılar

Japonya'nın en çok izlenen TV kanallarından biri olan NHK TV tarafından Japon FCC isimli yapımcı firmaya hazırlattırılan "Şaşırtıcı Uygulamalar" isimli programda, Türkiye'ye gelen Japonların gerçekleştirecekleri ziyaret sırasında karşılaşabileceği sıkıntılar karşısında neler yapabilecekleri konusunda bilgilendirme yapılıyor. Programda, Türkiye'yi ziyaret eden Japonları bilgilendirmeyi amaçladıkları belirten Şaşırtıcı Uygulamalar isimli programın yönetmeni Kazuya Masuto, programda Türkiye'deki tarihi ve turistik merkezleri ziyaret edecek Japonların, uyması gereken kurallar, yürürlükte bulunan uygulamalar ve tarihi merkezlerin korunmasına yönelik yasal düzenlemeler gibi temel konularda bilgilendirilmelerine yönelik açıklamaların yer aldığını söyledi.

Nevşehir'deki tarihi ve turistik merkezlerde gerçekleştirilen çekimlerin ardından Nevşehir Belediyesi'ne gelen 3 kişilik program ekibi, Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde yaklaşık 1,5 saat süren çekim yaptı. Programda Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Japonya'dan Kapadokya bölgesini ziyaret edecek turistlerin karşılaşabilecekleri her türlü sorunda kendilerine başvurulması halinde yardımcı olunacağını ifade ettiler.


15 yıl önce