|

Kaban: Hak, hukuk ve adaletten ayrılmayan

İçişleri Bakanlığı Kararnamesiyle atamaları yapılan vali yardımcıları ve kaymakamlar için veda yemeği düzenledi. Ordu Valisi Ali Kaban, "Hak, hukuk ve adaletten ayrılmayan" tavsiyesinde bulundu.

İha
00:00 - 6/08/2009 Perşembe
Güncelleme: 18:34 - 6/08/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Kaban: Hak, hukuk ve adaletten ayrılmayan
Kaban: Hak, hukuk ve adaletten ayrılmayan

Ordu Valisi Ali Kaban ve eşi Neriman Kaban, İçişleri Bakanlığı Kararnamesiyle atamaları yapılan vali yardımcıları ve kaymakamlar için veda yemeği düzenledi. İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait Deniz Şube Lokali'nde düzenlenen yemeğe, tayini çıkan Kaymakamlar ile ilimizde görev yapan mülki idare amirleri eşleriyle birlikte katıldı. Yemekte vali yardımcıları ve kaymakamlara tavsiyelerde bulunan Vali Kaban, "Hak, hukuk ve adaletten ayrılmayan" tavsiyesinde bulundu. Göreve başlarken “Ordu güç bir vilayettir” denildiğini, ancak 15. aya girmesine rağmen bir güçlükle karşılaşmadığını dile getiren Vali Kaban, "Güçlük bunlar değil, güçlük daha başka şeylerdir. Güçlük nedir biliyor musunuz? Hak ve hukuku uygulayamadığınız yer güç bir yerdir. Benim Ordu'da hukuku uygulayamadığım hiçbir yer olmadı. Bu anlamda Ordu hakikaten benim en çok ehemmiyet verdiğim bir yerdir. O sebeple hak ve hukuk noktasında, hak ve adalet ölçüleri içinde olun. Adaleti gerçekleştiremediğiniz yerde zulüm ortaya çıkıyor ve bedelini toplum ödüyor" dedi.


"KAVRAMLARA TAKILMAYIN"

“Köylülük, şehirlilik, asalet” gibi kavramlara takılıp kalınmaması gerektiğine işaret eden Vali Kaban, şöyle devam etti: "Bu kavramların veya çok zengin burjuvalar dahil bunların bir saatten sonra hiçbir ehemmiyeti yoktur. Ama mülki idarenin bir özelliği vardır. Mülki idare amiri gittiği yerde gittiği yerin şartlarına uygun olarak, o yörenin hayatın gerisinde kalmaması için 'çağdaş, uygarlık düzeyi' gibi saçma sapan kavramlarla söylemeyeyim de, maddi ve manevi, ekonomik, teknik, eğitim her şey dahil elinden geleni yapmış bir idaredir."

Yemekte Vali Kaban, kararname gereğince Ordu'dan ayrılacak olan vali yardımcıları ve kaymakamlara birer hediye takdim etti.



15 yıl önce