|

'Konya her yönüyle dikkat çekici bir kent'

Konya'yı gezen ABD'li heyet, Konya'nın her yönüyle dikkat çekici bir kent olduğunu söyledi. AKTİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akın ise, üst düzey yöneticilere burayı tanıtmaya çalıştıklarını ifade etti.

Yeni Şafak
00:00 - 12/08/2009 Çarşamba
Güncelleme: 17:44 - 12/08/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
'Konya her yönüyle dikkat çekici bir kent'
'Konya her yönüyle dikkat çekici bir kent'

New York Türk Kültür Merkezi Başkanı Osman Öztoprak'ın öncülüğünde Türkiye'ye gelen ABD'li heyet, Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği'ni (AKTİSAD) ziyaret etti. Ziyaret öncesi Konya'yı gezen ABD'li heyet, kentin gelişimine hayran kaldıklarını ifade etti. Ziyarete, Truman Ulusal Güvenlik Projesi Başkan ve CEO'su Rachel Kleinfeld, Oxfam America Poliçe ve Savunma Yardım Etkinlik Departmanı Genel Müdürü Gregory Elias Adams, Ploughsahares Vakfı Başkan Yardımcısı Alexandra Bell, William J. Clinton Vakfı Temiz Enerji Departmanı Görevlisi Darien Sturges ve Curtis Avukatı Joshua Brook katıldı. Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) Başkanı Ali Akın ve Yönetim Kurulu üyelerinin misafir ettiği ABD'li heyet, ziyarette Konya hakkındaki düşüncelerini paylaşarak, "Konya her yönüyle dikkat çekici bir kent" dediler. AKTİSAD Tarım ve Hayvancılık Sektörü çalışma toplantısına da kısa süreyle katılan heyet üyeleri ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Çalışma toplantısına başkanlık yapan Prof. Dr. Fikret Akınerdem, ABD'li misafirlere yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

AKTİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akın, Konya'nın dünyaya açılması adına büyük çaba gösterdiklerini kaydederek, dünyanın her ülkesinden üst düzey yöneticilere Konya'yı tanıtmak istediklerini söyledi. Yurt dışından gelen birçok heyetin Konya'dan çok etkilendiklerini kaydeden Başkan Akın, “AKTİSAD olarak çok çeşitli dünya ülkelerinden birçok heyeti misafir ediyoruz. Konya'nın ticari ve kültürel alanda gelişmiş tüm ülkelerle işbirliği içinde olması büyük önem taşıyor. Bunu kendimize vazife bilerek layıkıyla yapmaya çalışıyoruz.”diye konuştu.




15 yıl önce