|

Konya, modern bir okula kavuşuyor

Meram Belediyesi tarafından yaptırılan Tahir Büyükkörükçü İmam Hatip Lisesi, yeni eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak. Okulda incelemelerde bulunan Meram Belediye Başkanı Toru, Tahir Büyükkörükçü İmam Hatip Lisesi''nin diğer eğitim kurumlarından farklı olarak, modern ve günümüz standartlarına uygun bir şekilde inşa edildiğini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 12/08/2014 вторник
Güncelleme: 10:31 - 12/08/2014 вторник
Yeni Şafak
Konya, modern bir okula kavuşuyor
Konya, modern bir okula kavuşuyor

Meram Belediyesi''nin eğitime katkısı sürüyor. Gülbahçe Mahallesi''nde yapımına 2012 yılında başlanan ve Konya''nın manevi mimarlarından merhum Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi''nin isminin verildiği imam hatip lisesi ve spor salonunun yapımı tamamlandı. 36 derslikten oluşan okul binasında incelemede bulunan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, imam hatip lisesinin yeni eğitim öğretim yılında hizmete açılacağını belirterek, ''Konya'mızın manevi mimarlarından merhum Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi''nin ismini taşıyan imam hatip lisesini yeni eğitim öğretim yılında hizmete açacağız. 6 bin 300 metrekare inşaat alanına sahip okulda 36 derslik bulunuyor. Bodrum katında görsel sanatlar atölyesi ve müzik atölyesi, zemin katında kantini, son katında konferans salonu, müdür, müdür yardımcısı odaları ve diğer sosyal amaçlı birimler yer alıyor. Yeni imam hatip lisemiz, Konya''ya yakışır bir şekilde, diğer eğitim kurumlarından farklı olarak gayet modern ve günümüz standartlarına, yönetmeliklere uygun bir şekilde inşa edilmiş oldu. İnşallah Konya''ya kazandırılan imam hatip lisemizin spor salonuyla birlikte hayırlı olmasını temenni ediyoruz" dedi.

SPOR SALONUNDAN HALK DA YARARLANABİLECEK

İmam hatip lisesiyle birlikte spor salonunun da hizmete hazır hale geldiğini kaydeden Başkan Toru, "Bin 100 metrekarelik alana oturan salonumuz hentbol, voleybol ve basketbol oynanabilecek şekilde tasarlandı. Yine salonumuzda 2 adet hakem odası ve 84 kişilik tribün yer alıyor. Bu salonumuz, sadece imam hatip lisesine değil, bölge halkına da hizmet verecektir. 'Okullar Hayat Bulsun' projesi çerçevesinde halkımızın da bu tesisten istifade etmesini arzuluyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.


10 лет назад