|

Latin Amerika'dan Bursa'ya işbirliği çağrısı

Bursa, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu 'Latin Amerika Anadolu ile Buluşuyor” toplantısına ev sahipliği yaptı Bu kasamda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret eden Latin Amerika ülkelerinin temsilcileri, Bursa ile her konuda iş birliği yapmaya hazır oldukların belirttiler

Yeni Şafak
00:00 - 6/04/2011 Çarşamba
Güncelleme: 18:26 - 6/04/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Latin Amerika'dan Bursa'ya işbirliği çağrısı
Latin Amerika'dan Bursa'ya işbirliği çağrısı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Latin Amerika Anadolu ile Buluşuyor”3.Toplantısı Bahçeşehir Üniversitesi ve Karaibler ve Latin Amerikan Ticaret Derneği (TUKLAD) katkılarıyla gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret eden Latin Amerika ülkelerinin temsilcileri, Bursa ile her konuda iş birliği yapmak istediklerini belirttiler.

Toplantıya katılmak için Bursa'ya gelen Meksika Büyükelçisi J.Garcia Amaral, Şili Büyükelçisi L.Kenneth Palma Castillo ve Ekvador Ticaret Müsteşarı Borys Mrjla Aguirre, kentin dinamiğine ve potansiyeline hayran kaldıklarını belirttiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın tarımı, sanayiyi, turizmi, kültür-tarih ve doğal güzellikleri bünyesinde barından özel bir şehir olduğunu söyledi. Bursa'nın sanayi açısından oldukça ileri bir seviyede olduğuna vurgu yapan Başkan Altepe, "Bursa'da 13'ü organize olmak üzere 23 sanayi bölgesi bulunuyor. Yetişmiş insan gücü bulunan, esnaf ve zanaatkarı da yüksek kalitede hizmet veren bir şehrimiz var. Ancak Bursa artık sanayie doydu. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi olarak biz Bursa'nın bir tarih, kültür ve turizm şehri olması yolunda çalışmalar yürütüyoruz. Bursa'da tüm tarihi eserler Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilirken, turizmi her alanda öne çıkaracak yatırımları sırasıyla yapıyoruz. Farklı ülkelerle iş birliği içinde olmanın Bursa'nın ve Türkiye'nin tanıtım açısından fayda sağlayacağına inanıyorum" dedi.


TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ BİR PARTNER

Şili Büyükelçisi L.Kenneth Palma Castillo, "Bizim amacımız Türkiye'nin yanı sıra özellikle Bursa ile her alanda iş birliği kurmak. Bu konuda Bursa ile bir kardeş şehir anlaşması yapmayı da düşünüyoruz. Hem kültürel hem de ticari açıdan ilişkilerimizi güçlendirelim" diye konuştu.Ekvador Ticaret Müsteşarı Borys Mrjla Aguirre ise kentin ekonomik dinamizminin heyecan verici olduğunu belirterek, ticaret müsteşarlığını İstanbul'dan Bursa'ya taşımayı düşündüklerini belirtti. Türkiye'nin tüm Latin Amerika ülkeleri için önemli bir partner olduğuna da dikkati çeken Aguirre, Bursa'nın bu kapsamda göz önüne alınması gereken önemli bir değer olduğunu ifade etti. Meksika Büyükelçisi J.Garcia Amaral da Bursa'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin etkileyici olduğunu, bu açıdan kentin turizm konusunda hızla yükseleceğine inandığını belirtti.


BURSA PROJENİN LOKOMOTİFİ OLACAK

Latin Amerikalı heyete eşlik eden Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk - Amerika iş Konseyleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Güney Amerika sorumlusu Aykut Eken, "Latin Amerika Anadolu ile buluşuyor" projesi hakkında bilgi verdi. Bu proje çerçevesinde Latin Amerika ülkeleri ile Anadolu kentleri arasında kültürel, ticari ve eğitim alanlarında iş birliği kurmayı hedeflediklerini anlatan Eken, Bursa'nın bu projede lokomotif bir kent olacağına inandığını sözlerine ekledi. Başkan Altepe ziyaret sonrasında heyete, Bursa'yı anlatan kitaplar hediye etti.



13 yıl önce