|

Malatya Belediyesi'ne uluslararası yönetim ödülü

Malatya Belediyesi, We-GO tarafından belediyecilik konusunda her yıl düzenlenen yarışmada, Kent Bilgi Sistemi projesiyle kent yönetimi dalında ödüle layık görüldü. Proje, şehir bünyesindeki tüm altyapı kurumları arasında bilgi paylaşımı için bir platform oluşturarak; altyapı çalışmalarında mükerrer kazıları engellemeyi amaçlıyor.

Malatya)
00:00 - 25/11/2012 Pazar
Güncelleme: 16:03 - 25/11/2012 Pazar
Yeni Şafak
Malatya Belediyesi'ne uluslararası yönetim ödülü
Malatya Belediyesi'ne uluslararası yönetim ödülü

Malatya Belediyesi, Uluslararası Yerel Yönetimler Platformu We-GO (Word e-Goverment Organization) tarafından belediyecilik konusunda her yıl 5 kategoride düzenlenen yarışmada, Kent Bilgi Sistemi (MAKBİS) projesiyle kent yönetimi dalında ödüle layık görüldü.

Malatya Belediyesi''nden yapılan açıklamaya göre, Seul Belediye Başkanı Won Soon Park''ın başkanlığını yürüttüğü We-GO tarafından, hizmet, verimlilik, gelişen şehir, kent yönetimi ve dijital paylaşım kategorilerinde yarışma düzenlendi. Yarışmada Malatya Belediyesi tarafından hazırlanan Kent Bilgi Sistemi, kent yönetimi kategorisinde ödüle layık görüldü. Türkiye''den, Malatya Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi''nin ödül aldığı yarışmada, diğer kategorilerde ise Kanada, Finlandiya, İspanya, Göney Kore ve Tayvan ülkelerinden yerel yönetimler ödüle layık görüldü.

ÖDÜLÜ SEUL VE BARSELONA BAŞKANLARI VERDİ

İspanya''nın Barselona kentinde düzenlenen yarışmanın ödül törenine Malatya Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Güven katıldı. Malatya Belediyesi''nin ödülü, Barselona Başkonsolosu Haldun Koç''un da hazır bulunduğu törende, Seul Belediye Başkanı Won Soon Park ve Barselona Belediye Başkanı Xavier Trıas tarafından verildi. Aynı anda İspanya''nın Sabadell Belediye Başkanı Manuel Bustos Garrido''da ödül aldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Güven, Uluslararası Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya E-Devlet Teşkilatı (WEGO) tarafından düzenlenen yarışmada kazandıkları ödülü, Belediye Başkanı Ahmet Çakır''a sundu.

MAKBİSLE MALATYA''NIN ALTYAPISI DİJİTAL ORTAMDA

Belediyesi tarafından Sampaş A.Ş. işbirliği ile oluşturulan kapsamlı Kent Bilgi Sistemi projesiyle; bütün altyapı kurumlarının grafiksel hat bilgilerinin hazırlanan yazılım üzerinden sözel ve grafiksel veriyle toplanarak, bütün paydaşlarının her ortamda istediği şebeke bilgisini görebilmesi sağlanmaktadır. Sistem sayesinde ilgili kurumlar tarafından belirlenmiş iş planlarına göre yapılacak yatırım ve kazı faaliyetleri organize edilebilmektedir.

Proje, şehir bünyesindeki tüm altyapı kurumları arasında bilgi paylaşımı için bir platform oluşturup; altyapı çalışmalarının eş zamanlı yapılmasını sağlayarak mükerrer kazıları engellemeyi; ayrıca, altyapı kurumlarının şebeke bilgilerini sayısal ortamda oluşturmasını ve periyodik olarak güncellenmesini sağlayarak verilerin sürekli sağlıklı kalmasını amaçlıyor.

11 yıl önce