|

Manavgat'a turist akını

Manavgat şelalesinde su seviyesi düşünce, şelaleyi gezen turist sayısında artış oldu. Şelaleye yerli turistlerin yanı sıra Alman, İzlanda, Hollanda, Norveç, Belçika, Danimarka, Çin, Finlandiya, İsviçre ve İsveçli turistler daha çok ilgi gösteriyor.

Cihan
00:00 - 27/12/2007 Perşembe
Güncelleme: 09:58 - 27/12/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Manavgat'a turist akını
Manavgat'a turist akını

Manavgat Şelalesi'nde suların yavaş yavaş çekilmesi ile birlikte bayramın dördüncü gününden itibaren şelaleye yabancı turistlerin ilgisi arttı. Manavgat Şelalesi İşletme Şefi Tekin Başoğlu, çağlayanda su seviyesi çekildikçe 2 gündür yabancı ziyaretçi sayısında artış olduğunu söyledi.

Turizm sezonunda pazartesi ve perşembe günleri şelaleyi ortalama 3 bin turistin ziyaret ettiğini ifade eden Tekin Başoğlu, 15 Kasım'da sezonun kapanması ve şelale işletmelerinin ihalesinin sona ermesi ile birlikte ziyaretçi sayısında yüzde 75 oranında azalma olduğunu söyledi.

Suların yavaş yavaş çekilmesi ile birlikte bayramın dördüncü gününden itibaren şelaleye Alman, İzlanda, Hollanda, Norveç, Belçika, Danimarka, Çin, Finlandiya, İsviçre ve İsveçli turistlerin ilgisi arttı. Başoğlu, su seviyesinde yükselme olmazsa yılbaşına kadar günlük ortalama 800 ile bin ziyaretçi olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Başoğlu, "İki gündür şelalede su seviyesi düşünce ve hava güneşli olunca yabancı ziyaretçi sayısında gözle görünür artış oldu. 2 gün içinde su seviyesi şelaleyi görme ve bakma noktasına inince turistlerin hatıra fotoğraf çekimi daha rahat olacak. Şelaleye gelen çoğu turist eşi ve çocukları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra genellikle Türk kahvesi ve çay içiyor. Özellikle İskandinav ülke turistlerin şelalede hatıra fotoğrafı çektirmeyi çok seviyor" diye konuştu.

Türkiye'ye ilk defa tatil için geldiğini ve Almanya'nın Düsseldorf şehrinde bilgisayar mühendisliği yaptığını ifade eden Çinli Vivien Zhen, diş hekimi arkadaşı Maggie Ma ile birlikte Side Antik Kent'i gezdikten sonra Manavgat Şelalesi'ni gezerek hatıra fotoğrafı çektirdiğini belirtti. 20 ile 30 Aralık tarihleri arasında tatil yapmak için Almanya'dan Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesine tatile geldiklerini belirten Çinli Vivien Zhen, 4 günlük tatilleri süresince Side Antik Tiyatro, Apollon Tapınağı, Aspendos, Antalya Kurşunlu, Düden Şelalesi, Alanya Damlataş Magarası ile Manavgat Şelalesi'ni gezdiklerini ifade etti.

Vivien Zhen, "Türkiye'ye ilk defa geldik ve Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerine mest olduk. Aslen Çin Şangaylıyım. Fakat 12 yıldır Düsseldorf'ta yaşıyorum ve Alman vatandaşıyım. Diş hekimi arkadaşım Maggie Ma ile birlikte Antalya ve turistik ilçelerinde çektiğimiz fotoğrafları dükkanımda sergileyeceğiz" diye konuştu.

Eşi, kayınvalidesi, kayınpederi ve 3 çocuğu ile birlikte Belçika Brüksel'den Türkiye'ye ilk defa tatile geldiklerini belirten televizyon programcısı Bermand Climont da Manavgat ve beldesinin tarihi ve doğal güzellikleri ile ilgili kameraya aldığı görüntüleri Belçika'da kablolu yayın yapan Bclement Tv'de yayınlayacağını söyledi. Climent, "Çektiğimiz kamera görüntüleri ile Manavgat'ın tarihi ve doğal güzelliklerini Brüksellilere tanıtacağız. Biz ailecek Türkiye'ye ilk defa geldik ve mest olduk. Bilgisayar programcısı olan eşim Dominigue Climent, çektiği Manavgat Şelalesi ve Side Antik Kent ile ilgili görüntüleri kablolu yayın yapan televizyonumuzdan yayınlayacağız" diye konuştu.

Öte yandan, Manavgat'ın Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, Manavgat Şelalesi'ndeki dükkanların ihalesini 31 Aralık'ta ihaleye çıkaracaklarını söyledi. 15 gün önce turizm şehrini etkisi altına alan sağanak yağışta Manavgat Şelalesi'ndeki su seviyesinin yükselmesinden ötürü dükkanların ihalesini 10 gün ertelemek zorunda kaldıklarını belirten Mustafa Erkan Ersoy, 6 gün sonra yapacağı basın toplantısı ile şelaleye gelen ziyaretçi sayısı ve elde edilen gelir ile ilgili basın toplantısı yapacağını söyledi.


16 yıl önce