|

MERSİN'E GÜVENİYORUZ

Üç gündür Mersin'de bulunan Uluslararası Akdeniz Oyunları Yönetim Kurulu üyeleri, yaptıkları incelemenin ardından, Mersin basın toplantısı düzenledi. Komisyon Başkanı Addadi, “Türkiye'ye inanıyor güveniyoruz. mersin oyunlara hazır hale gelecektir, hiçbir endişemiz yok” dedi.

Aa
00:00 - 8/04/2011 Cuma
Güncelleme: 19:28 - 8/04/2011 Cuma
Yeni Şafak
MERSİN'E GÜVENİYORUZ
MERSİN'E GÜVENİYORUZ

Uluslararası Akdeniz Oyunları Komisyon Başkanı Amar Addadi, 2013 Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e verilmesiyle ilgili olarak, “Türkiye'ye, inanıyor ve güveniyoruz. Mersin oyunlara hazır hale gelecektir. Bundan hiçbir endişemiz yok” dedi. Üç gündür Mersin'de bulunan Uluslararası Akdeniz Oyunları Yönetim Kurulu üyeleri, yaptıkları incelemenin ardından, Mersin HiltonSA Oteli'nde basın toplantısı düzenledi. Komisyon Başkanı Addadi, konuşmasında, 'muhteşem bir şehir' diye nitelendirdiği Mersin'de organizasyonu yapmaktan gurur duyduklarını dile getirdi. Türkiye'nin organizasyonu gerçekleştirmek için çok önemli taahhütlerde bulunduğunu ifade eden Addadi, “Bunu gerçekleştireceğiniz şimdiden görülmekte. Bütün yetkililer çok gayret sarf ediyorlar. Bu organizasyonun gerçekleşmesi için var gücünüzle çaba sarf ediyorsunuz. Türkiye'ye, inanıyor ve güveniyoruz. 2 yıllık bir süre var. Ancak, Mersin, oyunlara hazır hale gelecektir. Bundan hiçbir endişemiz yok” diye konuştu.


'İKİ YIL KISA BİR SÜRE'

Bazı tedirginliklerinin bulunduğunu anlatan Addadi, şöyle konuştu: “Yaklaşık 2 yıl gibi bir süremiz var. Bu bizim için çok kısa bir süre. O nedenle küçük bir endişemiz oluyor. Ancak, biz hiçbir zaman Mersin'in kapasitesinden, alt yapısından şüphe duymadık. Birçok Türk şirketinin çalıştığı ülkeden geliyorum, ülkemde çok iyi bir performans sergiliyorlar. Ayrıca Türk arkadaşlarımızın ve spor yöneticilerinin başarılarını biliyoruz. Biz kesinlikle Mersin ve Mersinlilere güveniyor, inanıyoruz. Bu organizasyon en iyi şekilde yapılacak.”


'KOMİTE 15 GÜN İÇİNDE OLUŞMALI'

Türkiye'de organizasyon komitesinin en kısa sürede oluşturulması gerektiğini vurgulayan Addadi, “15 gün içerisinde bize bunun oluşturulduğunun bildirilmesini istiyoruz. Ayrıca, Akdeniz Oyunları bütçesinin onaylandığını duydum ve bundan çok mutlu oldum. Zaman çok kısıtlı. Akdeniz Oyunları Komitesi ile Mersinliler aynı gemide. Elimizdeki tüm olanakları kullanarak, size yardımcı olmak ve bu oyunları başarılı bir şekilde organize edilmesi için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Addadi, Akdeniz Oyunları Genel Kurulu'nun ekim ayında Mersin'de yapılmasına karar verdiklerini belirterek, ayrıca 60. kuruluş yıl dönümlerini de kentte kutlayacaklarını kaydetti.


OYUNLAR MERSİN İÇİN MİLAT

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı da böyle bir organizasyonda payının bulunmasından onur duyduğunu söyledi. Mersin'in gerek konumu, gerek sportif anlayışı, gerekse batıya dönük çalışmaları ile Türkiye'nin en iyi en önemli kentlerinden birisi olduğuna dikkati çeken Bayatlı, “Medyadan, organizasyon komitesini sürekli denetlemesini ve eksiklerin en kısa sürede tamamlanmasına yardımcı olmalarını istiyorum. Bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yapacağına olan inancım da tam' diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da kente çağ atlatacağına inandığı 2013 Akdeniz Oyunları'nın Mersin için bir milat olduğunu savundu.

13 yıl önce