|

OKA 18 milyon TL hibe kullandıracak

Tokat'ta Mali destek programı kapsamında 18 milyon TL. hibe, proje sahiplerine kullandırılacak.

İha
00:00 - 20/09/2010 Pazartesi
Güncelleme: 17:29 - 20/09/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
OKA 18 milyon TL hibe kullandıracak
OKA 18 milyon TL hibe kullandıracak

OKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Tokat Valisi Şerif Yılmaz, “Bu projeler sayesinde KOBİ'lerin üretim kapasitelerinde verimlilik ve kalitelerinde artış sağlanmasını bekliyoruz” Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Tokat Valisi Şerif Yılmaz, ikinci mali destek programı kapsamında 18 milyon TL hibenin proje sahiplerine kullandırılacağını söyledi.

Tokat'ta, OKA tarafından Küçük Ölçekli Altyapı Geliştirme, Kültürel, Turistik Değerleri ve Ekolojik Dengeleri Koruma ve iyileştirme Mali Destek Programı proje teklif çağrısı başlatıldı. 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında düzenlenen programda bilgilendirme OKA tarafından uygulanacak olan ikinci mali destek programı teklif çağrısı hakkında sunumu yapıldı. İl, ilçe, belde belediye başkanları, kaymakamlar ve akademisyenlerin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Şerif Yılmaz, Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerini içinde bulunduran ve bölgede faaliyet gösteren OKA tarafından uygulanmakta olan birinci mali destek programı olan KOBİ mali destek programı kapsamında 14,5 milyon TL. hibe kaynağın bölgede kullanılmasına başlandığını söyledi.


'VERİMLİLİK VE KALİTE ARTACAK'

Ajans tarafından ödenecek hibe desteklerinin yüzde 40'lık ilk dilimleri sözleşme imzalayan proje sahiplerinin hesaplarına avans olarak yatırılmasına başlandığını belirten Vali Yılmaz, "Mali ve fiziki gerçekleşmelerin akışına göre hibe ödemeleri sürdürülerek projelerin tamamlanması sağlanacaktır. Bu projeler sayesinde bölgemizde hem yeni iş imkanları ortaya çakmaktadır hem de proje uygulayan KOBİ'lerin üretim kapasitelerinde verimlilik ve kalitelerinde artış sağlanmasını bekliyoruz. Burada yaptığımız bu açıklama ile birlikte Küçük Ölçekli Altyapı Geliştirme, Kültürel, Turistik Değerleri ve Ekolojik Dengeleri Koruma ve iyileştirme Mali Destek Programı proje teklif çağrısını başlatıyoruz" dedi. Vali Yılmaz, mali destek programı kapsamında 18 milyon TL hibenin proje sahiplerine kullandırılacağını, eş finansman ile birlikte hesap edildiğinde bölgeye yaklaşık 27 ila 30 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirilmiş olacağını söyledi. Proje başına verilebilecek asgari tutarın 100 bin TL, azami tutarın 750 bin TL olduğu; son başvuru tarihinin ise 13 Aralık 2010 pazartesi günü saat 17.00 olduğu bildirildi.


14 yıl önce