|

Şahin: Emir Sultan'da kentsel dönüşüm başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Balibey Han ve şehir dışında yapılan Kent Hali'nin mayısta açılacağını söyledi. Şahin ayrıca, en önemli yerleşim yeri Emir Sultan'da düşünülen kentsel dönüşümün temelinin de yine aynı ay içinde atılacağı belirtti.

Cihan
00:00 - 24/04/2008 Perşembe
Güncelleme: 18:37 - 24/04/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Şahin: Emir Sultan'da kentsel dönüşüm başlıyor
Şahin: Emir Sultan'da kentsel dönüşüm başlıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden Bursa'ya kazandırılan Balibey Han ve şehir dışında yapılan Kent Hali'nin mayıs ayında açılacağı bildirildi. Ayrıca, Bursa'nın en önemli yerleşim yerlerinden olan Emir Sultan'da düşünülen kentsel dönüşümün de temelinin yine mayıs ayında atılacağı belirdildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, önümüzdeki aylarda açılacak ve temeli atılacak projelerle kentteki gelişimin daha belirgin bir şekilde ortaya çıkacağını belirterek, "Yıllardır yapılamayanların gerçekleşmesi, büyük projelerin hayata geçmesi halkımızın sözlerimizi tutmamıza verdiği desteğin sağladığı kararlılığa borçluyuz" dedi. Başkan Şahin, Büyükşehir Belediyesi'nin 4 yıllık çalışmalarını anlattığı Fan Clup toplantısında yaptığı konuşmada, dünyanın büyük bir değişim içinde olduğunu, sanayi, turizm, tarih ve tarım kenti Bursa'nın da bu sürece seyirci kalmasının mümkün olmadığını vurguladı. "Modern dünya iki seçenek sunuyor, ya kaybedeceksiniz ya da değişime ayak uyduracaksınız" diyen Başkan Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin dört yıl önce değişimi seçtiğini ve marka kent hedefi doğrultusunda projeleri bir bir hayata geçirdiğini söyledi.


4 YILDA ŞEHRİN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

Bursa'nın vizyonuna değer katacak projelerin 4 yıllık süreçte sırayla hayata geçirildiğine işaret eden Başkan Şahin, "İnsan sahip olduklarının değil, gerçekleştiremediklerinin toplamıdır. 4 yılda Bursa'nın çehresini değiştiren, kabuğunu kıran yatırımlar gerçekleştirdik. Bursa'nın geleceğini şekillendiriyoruz. Bunun için yeni yatırımlar ve vizyon projeler 2009-2014 projeksiyonunda da hayat bulacak" dedi. Önümüzdeki aylarda açılacak ve temeli atılacak projelerle kentteki gelişimin daha belirgin bir şekilde ortaya çıkacağını belirten Şahin, "Yıllardır yapılamayanların gerçekleşmesi, büyük projelerin hayata geçmesi halkımızın sözlerimizi tutmamıza verdiği desteğin sağladığı kararlılığa borçluyuz" dedi. Yeni büyük projeler hakkında bilgiler de veren Şahin, bunlardan biri olan teleferik projesinin protokol aşamasında olduğunu ve çalışmaların bu yıl içinde başlayacağının altını çizdi. Bursaray'ı Uludağ Üniversitesi'ne ulaştıracak C etabının temelinin yaz aylarında atılacağını bildiren Şahin, Kent Meydanı geliştirme, toplu konut 2. etap gibi yatırımların da yeni projeler arasında yer aldığını söyledi.


AÇILIŞLARI BAŞBAKAN ERDOĞAN YAPACAK

Tamamlanan ve bitme aşamasına gelen birçok projenin mayıs ayında hizmete açılacağına işaret eden Başkan Şahin, aynı zamanda bu ayda bazı yeni projelerin de startının verileceğini müjdeledi. Şahin, Balibey'in 1 Mayıs'ta açılacağını, Bursalıların yeni buluşma noktası olan Kent Meydanı ve Çarşısı ile çağdaş ulaşımı Yıldırımlılarla buluşturan Bursaray B etabının resmi açılışlarının da 14 Mayıs'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek törenle yapılacağını kaydetti. Yine, yalnızca Türkiye'nin değil Avrupa'nın da en modern hali olan Kent Hali'nin mayıs ayı içinde hizmete açılacağını kaydeden Başkan Şahin, tarihi mirasa yeni bir boyut getirecek Emirsultan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihalesinin bu ay içinde yapılacağını ve Hanlar Bölgesi'nin açılmasıyla ilgili projenin de Mayıs ayı meclis gündemine alınmasının planlandığını söyledi.


Yıllardır konuşulmasına rağmen çivi çakılmayan Emir Sultan Meydanı, kentsel dönüşüm projesiyle yeniden hayat buluyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında boşaltılan evlerin ilk yıkımı geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Hikmet Şahin tarafından başlatılmıştı. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de, 'Mevcut görüntü emir Sultan'ın maneviyatına yakışmıyordu" diyerek Başkan Şahin'e destek vermişti.


16 yıl önce