|

Şehit Ferdi Tosun'un adı parkta yaşayacak

Konak Belediyesi'nin Bozyaka'daki 3051 Sokakta yaptırdığı parka, Şırnak Beytüşşebap'ta şehit olan Şehit Jandarma Komando Onbaşı Ferdi Tosun'un ismi verildi. İsim verilmesi nedeniyle düzenlenen törende duygulu anlar yaşandı.

Yeni Şafak
00:00 - 13/11/2008 Perşembe
Güncelleme: 16:52 - 13/11/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Şehit Ferdi Tosun'un adı parkta yaşayacak
Şehit Ferdi Tosun'un adı parkta yaşayacak

Şehit Onbaşı'nın annesi ve kardeşi gözyaşlarını tutamazken, şehidin babası yaptığı konuşmada belediyeyi duyarlılığı konusunda kutladı. Törene Ege Ordu ve Garnizon Komutanlığı adına Tuğgeneral Sezai Bostancı, Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ile şehidin ailesi, muhtarlar ve çevre sakinleri katıldı.

Parkta oğlunun isminin yaşayacağını belirten şehit babası Ziya Tosun, "Belediyeyi duyarlılığı açısından kutluyorum. Oğlumun vatanın bölünmezliği için şehit olan oğlumun adı bu parkta sonsuza kadar yaşayacak" dedi. Ülkemizin zor anlar yaşadığını belirten Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ da, "Bir avuç bölücünün dıştan destekli, Amerikan emperyalizminin desteklediği PKK'ya karşı savaşmak için bulunduğu mevzilerde şehit düştü. Anısını bu mütevazi parkta yaşatacağız. Bayrağımızla ve ulusal değerlerimizle birlikte bu memleketi yabancılara kaptırmayacağız. Şehitler versek de bu değerlerimizi yüksek tutacağız" diye konuştu. Tören sonunda Şehit Ferdi Tosun'un yeğeni Enes Tosun'un okuduğu duygulu şiir vatandaşlar tarafından alkış topladı.


15 yıl önce