|

Selçuk- Ball State arasında işbirliği

ABD'deki Ball State Üniversitesi ile Selçuk Üniversitesi arasında öğrenci-öğretim elemanı değişimi ve çift diploma uygulamalarını içeren işbirliği protokolü imzalandı. Anlaşmaya SÜ adına Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, Ball State Üniversitesi adına da Rektörü Jo Ann Gora imza koydu.

Aa
00:00 - 22/05/2010 Cumartesi
Güncelleme: 12:34 - 22/05/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Selçuk- Ball State arasında işbirliği
Selçuk- Ball State arasında işbirliği

ABD'deki Ball State Üniversitesi ile Selçuk Üniversitesi (SÜ) arasında öğrenci-öğretim elemanı değişimi ve çift diploma uygulamalarını içeren işbirliği protokolü imzalandı.İlişkileri geliştirmek amacıyla Konya'ya gelen Ball State Üniversitesi Rektörü Jo Ann Gora ve beraberindeki heyet, Alaeddin Keykubat Kampüsünde incelemelerde bulundu.

Heyet daha sonra SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette iki üniversite arasında öğrenci-öğretim elemanı değişimi ve çift diploma uygulamalarını içeren işbirliği protokolü imzalandı.

Okudan, üniversite olarak ABD'deki üniversiteler ile yakından ilgilendiklerini ifade ederek, 'Ball State ile imzaladığımız anlaşma kapsamında her iki üniversite arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişim programı uygulanacak. Çift diploma uygulamasının yanı sıra iki üniversite arasında ileriye dönük, ülkemizin de menfaatlerine yönelik çok önemli projeler için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni projeler geliştiriyoruz' dedi.


ÇİFTE EĞİTİM ÇİFTE DİPLOMA

Selçuk Üniversitesi olarak gelişmeyi ve değiştirmeyi ilke edindiklerini belirten Okudan, gerek öğrenciler gerekse öğretim elemanlarının uluslararası platformlarda bilgi ve deneyim kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.İlişkileri geliştirmeye büyük önem verdiklerin ifade eden Rektör Gora ise 'Selçuk, oldukça gelişmiş bir üniversite. Burada okuyan öğrenciler gerçekten çok iyi imkanlara sahip. Biz de iki üniversite arasında devam eden ilişkileri daha da artırmak ve bilimsel işbirliğini daha da ileriye taşımak istiyoruz. Çeşitli eğitim programlarının karşılıklı olarak hayata geçirilmesini arzu ediyoruz' dedi. Ziyaretin ardından heyet, rektörlük bahçesinde kendileri onuruna verilen akşam yemeğine katıldı. Okudan, Gora'ya çini tabak ve vazo hediye etti.


14 yıl önce