|

Siirt'te yatırım yapanı omuzlarımızda taşırız

Siirt Teknik Endüstri Meslek Lisesi Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri sertifika töreni düzenlendi. Vali Musa Çolak, "Siirt'te yatırım yapmak isteyen herkesi, omuzlarımızda taşımaya hazırız" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 20/01/2012 Cuma
Güncelleme: 16:36 - 20/01/2012 Cuma
Yeni Şafak
Siirt'te yatırım yapanı omuzlarımızda taşırız
Siirt'te yatırım yapanı omuzlarımızda taşırız

Siirt Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi kapsamında, Ticaret ve Sanayi Odası, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Siirt Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi işbirliği ile yürütülen, kaynakçılık ve Mobilya İmalatı alanında açılan kurslara iştirak eden 22 kursiyere törenle sertifikaları verildi. Törene; Siirt Valisi Musa Çolak, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Sanayi ve Ticaret Odası başkan vekilleri Nedim Kuzu, Fuat Özgür Çalapkullu, İl Özel İdaresi genel sekreteri Mahmut Kurtuluş, İl Milli Eğitim Müdürü Kamber Kızbaş, İş-Kur il müdürü Ubeytullah Urfan, Kurum Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler katıldı. Siirt Teknik Endüstri Meslek lisesine ait atölyelerde uygulanan UMEM Projesi hakkında geniş bilgi veren Okul müdürü Abdulkadir Işık yaptığı konuşmada, "Ticaret ve Sanayi Odası, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Siirt Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi işbirliği ile yürütülen projede 22 gencimiz başarılı olmuş ve sertifika almaya hak kazanmışlardır. Amacımız İlimizdeki sanayi kuruluşlarına ara eleman ihtiyaçlarını karşılamak ve 6 aylık kurs sonunda eğitim alan ve her biri nitelik ve vasıf kazanan kursiyerlerimizin istihdam edilmelerini sağlamaktır. İlimiz valisi Musa Çolak 'ın büyük destek ve himmetleri ile yapılan bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.


SİİRT GELECEK VAAT EDİYOR

UMEM Projesi kapsamında sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikalarını veren Vali Musa Çolak, "Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'nın himayelerinde yürütülen UMEM Projesi 5 yılda, 1 milyon işsiz gencimizi, meslek edinmelerini sağlamak ve istihdam edilmelerine katkı sağlamak amacıyla yapılan bir projedir. İstihdam sorunun altında yatan en önemli nedenlerden biri de mesleksizliktir. İşsizlik ülkemizde çözülmesi gereken sorunların başında gelmektedir. İşadamlarımıza sorduğumuzda eleman ihtiyaçları olduğunu söylerler. İşsiz çok ama nitelikli eleman yok. Bu sorunu çözmek, işsizlerimize nitelik kazandırmak, nitelikli işgücü yaratmak amacıyla UMEM Projesi işsizliği önemli ölçüde azaltacak, buna paralel olarak işsiz gençlerimiz edindikleri meslek kazanımları ile daha kolay istihdam edileceklerdir. Buradan bir kez daha tüm Siirt'li işadamı ve sanayicilerine seslenmek istiyorum. Siirt ilimiz gelecek vaat eden bir cazibe merkezi haline dönüşüyor, özellikle yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili yatırımlar ilimizi bir enerji merkezi haline dönüştürmektedir. Dolayısıyla ilimizde yatırım yapan, yapmak isteyen herkesi omuzlarımızda taşırız. Valilik olarak her türlü desteği de vermeye de hazırız" diye konuştu. Siirt Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğretmen ve çalışanları tarafından katılımcılara verilen ikram ile program sona erdi.


12 yıl önce