|

Trabzon Serbest Bölgesi'nde kiralar ucuzladı

Trabzon Serbest Bölge Müdürü Hikmet Değer ve İşletici Firma Müdürü Talat Şiviloğlu, serbest bölgede kira bedellerinin ciddi oranda geri çekildiğini belirterek iş adamlarının bu fırsatı değerlendirebileceğini aktardı.

Kamil Anahar
00:00 - 20/03/2009 Cuma
Güncelleme: 17:26 - 20/03/2009 Cuma
Yeni Şafak
Trabzon Serbest Bölgesi'nde kiralar ucuzladı
Trabzon Serbest Bölgesi'nde kiralar ucuzladı

Tabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret eden Trabzon Serbest Bölge Yöneticileri, ofis ve depo kire bedellerinin toplamda yüzde 50-40 oranında indirim sağladıklarını açıkladı.

Daha önce altı dolar olan metrekare ücretin 1.500 metrekareye kadar 4 dolara, 1500-3000 metrekare arası 3.5 dolar, ve 3 bin metrekare üstünün ise 3 dolara çekildiğini belirttiler. Ofislerde ise daha önce 14 dolar olan metrekare fiyatın 7 dolara indirildiğini ilettiler. Yapılan indirimler ile Trabzon serbest bölge'nin diğer bölgelere göre çok ucuz kaldığını belirterek bu indirimin bölgenin dış ticaret hamcının gelişmesine katkı vereceğini söylediler. Suat Hacısalihoğlu, Diş Ticaretin geliştirilmesini hedeflediklerini belirterek bu alanda bölgenin önünü açacak girişimlere destek vereceklerini bildirdi. Trabzon Serbest Bölge'de geçmişte yoğunluklar yaşandığını, ancak konjonktürel değişimler ile zaman zaman da gerilemeler olduğunu söyledi. Başkan Hacısalihoğlu, komşu ülkeler ile ticareti artırmaya gayret göstereceklerini, bölgeye para girişini hızlandıracaklarını belirterek bu anlamda üyelerinin yönlendiren bir çalışma programı içinde olacaklarını söyledi.



15 yıl önce