|

TSE Başkanı Büyükhelvacıgil, SMIIC Başkanı oldu

Türk Standardları Enstitüsü Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, İslam ülkeleri için her türlü standardı hazırlamak ve onaylamakla yükümlü, İslam Ülkeleri Standardları ve Metroloji Enstitüsü'nün (SMIIC) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi.

Ramazan Düşünceli
00:00 - 17/01/2011 Pazartesi
Güncelleme: 12:24 - 17/01/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
TSE Başkanı Büyükhelvacıgil, SMIIC Başkanı oldu
TSE Başkanı Büyükhelvacıgil, SMIIC Başkanı oldu

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ve Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, İslam ülkeleri için her türlü standardı hazırlamak ve onaylamakla yükümlü, İslam Ülkeleri Standardları ve Metroloji Enstitüsü'nün (SMIIC) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi. TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil SMIIC Yönetim Kurulu Başkanlığına, Libya'dan Dr. Dia Eddin Sadek Abouhadra ve Kamerun'dan Bayero Fadıl Mohamadou da SMIIC başkan yardımcılıklarına oybirliğiyle seçildiler. SMIIC Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen TSE Başkanı Büyükhelvacıgil konuya ilişkin değerlendirmesinde, SMIIC'in Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyada standardizasyon alanında önemli bir etkinliğe sahip olmasını beklediklerini söyledi. SMIIC'in tanıtımının yapılması ve bu kuruluşun ISO (Uluslararası Standardlar Teşkilatı) ve CEN (Avrupa Standardlar Komitesi) gibi uluslararası ve bölgesel kuruluşlarla işbirliğinde bulunmasının önemine işaret eden Başkan Büyükhelvacıgil, önümüzdeki süreçte bu çalışmalara ağırlık vereceklerini bildirdi.


SMIIC, 1 YIL İÇİNDE ETKİNLİĞİNİ ARTIRACAK


İslam ülkeleri için her türlü standardı hazırlamak ve onaylamakla yükümlü olan SMIIC'in 2. Genel Kurul Toplantısının 12-13 Temmuz 2011 tarihlerinde Türkiye'de yapılacağını dile getiren Büyükhelvacıgil, bu süreçte kurumsallaşma çalışmalarını hızla sürdürmeleri gerektiğini, bundan sonraki Genel Kurul Toplantısı dahil ana aktivitelere şu an SMIIC'e üye olamayan İslam Kalkınma Teşkilatı (İKT) üyesi ülkeleri de davet edeceklerini kaydetti. Büyükhelvacıgil, kuruluş çalışmaları uzun yıllara dayanan SMIIC'in önümüzdeki 1 yıl içinde etkinliğini artırmak için üye sayısının hızla artırmasının sağlanması ve üyeliği kolaylaştırıcı tüzük değişikliği çalışmalarının öncelikli çalışmaları arasında yer aldığını anlattı. Tahir Büyükhelvacıgil, "Yaklaşık 25 yıldır İslam Konferansı Teşkilatı Standardizasyon Uzmanlar Grubu tarafından yürütülen çalışmalar, bundan sonra SMIIC tarafından yürütülecek" dedi.

13 yıl önce