|

Türkiye ayağa kalkarsa Ortadoğu''da ayağa kalkar

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konyalı sanayi devlerinin Ankara'da düzenlediği iftar yemeğine katıldı. İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlara tepki gösteren Davutoğlu, "Ülke olarak 100 yıl önce Üsküplü, Halepli vatandaşlarımızın derdiyle nasıl ilgilendiysek şimdi de Ortadoğu''nun geleceği ile ilgileniyoruz. Türkiye ayağa kalktığı zaman Balkanlar, Kafkaslar Orta Doğu''da ayağa kalkacak" dedi.

Cabir Turğut
00:00 - 23/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:18 - 23/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye ayağa kalkarsa Ortadoğu''da ayağa kalkar
Türkiye ayağa kalkarsa Ortadoğu''da ayağa kalkar

Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Konya Şube Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen iftar yemeğinde Ankara'da görev yapan Konyalı bürokratlar ve siyasiler ile Konya'nın üst düzey yetkilileri bir araya geldi. Bu yıl dokuzuncusu yapılan Geleneksel Konyalılar İftar Buluşması'na onur konuğu olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da katıldı. MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, programda yaptığı konuşmasına İsrail''in Gazze''ye uyguladığı insanlık ayıbını kınayarak başladı. Şimşek, ''Dünya kamuoyunu BM Güvenlik Konseyini kınıyoruz. Dünya senden daha büyük İsrail'' dedi.

YENİ TÜRKİYE''YE BİZDEN ÇOK DÜNYANIN İHTİYACI VAR

Konya genelinde yaşanan ekonomik gelişmelerle ilgili de açıklamalarda bulunan Şimşek, Konya sanayisinin parlayan yıldız olduğunu vurgulayarak, ''STK''lar üniversiteler şehri oluşturan yapı taşları bu şehrin ahengi olmuştur. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda 500 milyar dolar ihracatında bize de Konya olarak 15 milyar dolar ihracata düşüyor. Sorumluluklarımız bir kat daha artmıştır. Yeni Türkiye''ye bizden daha çok dünyanın ihtiyacı vardır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile bu istikrar ortamı daha da perçinlenecektir. Kazanan cumhur, millet olacaktır'' diye konuştu.

GAZZE'DE BİR AN ÖNCE ATEŞKES İSTİYORUZ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, "Ülke olarak 100 yıl önce Üsküplü, Halepli vatandaşlarımızın derdiyle nasıl ilgilendiysek şimdi de Ortadoğu''nun geleceği ile ilgileniyoruz. Türkiye ayağa kalktığı zaman Balkanlar, Kafkaslar Orta Doğu''da ayağa kalkacak." ifadelerini kullandı. Son dört yıldır Ramazan Ayı'nın kana bulandığını vurgulayan Bakan Davutoğlu, "Geçtiğimiz yıllarda Mısır''da, Rabia meydanında yaşadıklarımızı şu an Gazze''de yaşıyoruz. Gece gündüz çaba sarf ediyoruz. Bir an önce Gazzede''ki kardeşlerimizin onurunu korumak için ateşkes istiyoruz" dedi.

İSRAİL HEDEFİNE ASLA ULAŞAMAYACAK

"Biz Gazzelileri Dünya Savaşı''nda tanıdık." diyerek tarihe gönderme yapan Davuoğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Gazzeliler öyle bir halktır ki; üzerlerine bombalar yağsa bile kilometrelerce ötedeki kardeşini düşünerek hareket eder. Selam olsun Gazzelilere. Ortadoğu''nun halkları bir gün omuz omuza verecekler ve zalimlerden hesap soracaklardır. İsrail hedefine ulaşamayacak. Hak ve adalet için ayağa kalkmış güçten daha büyük bir güç yoktur."


10 yıl önce