|

Türkiye bizim vatanımız

Tataristan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Süleyman Zaripov, Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday'ı makamında ziyaret etti. İhtilal döneminde çok sayıda din adamının Tataristan'dan Türkiye'ye göç ettiklerini belirten Zaripov, 'Asıl memleketimiz Tataristan, ancak Türkiye'yi vatan olarak kabul ediyoruz' dedi.

Aa
00:00 - 7/10/2010 Perşembe
Güncelleme: 17:43 - 7/10/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Türkiye bizim vatanımız
Türkiye bizim vatanımız

Tataristan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Süleyman Zaripov, 'Asıl memleketimiz Tataristan, ancak Türkiye'yi vatan olarak kabul ediyoruz' dedi. Zaripov, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Konya'da, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday'ı makamında ziyaret etti. Zaripov, burada yaptığı açıklamada, ihtilal döneminde çok sayıda din adamının Tataristan'dan Türkiye'ye göç ettiğini ve Türkiye'yi vatan edindiklerini belirtti. Türkiye'nin kendilerini çok önemsediğini ifade eden Zaripov, şunları söyledi: 'Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu bizim için çok önemli bir şahsiyet. İlk yurt dışı ziyaretini Tataristan'a yaparak bize ne kadar önem verdiğini gösterdi. Ziyaretleri esnasında Tataristan'daki eksikleri kendi gözüyle gördü ve eksiklerin giderilmesi konusunda bize yardımcı oldu. Özellikle hac döneminde hac kurslarının düzenlenmesine katkıları oldu. Biz Tatarlar olarak, asıl memleketimiz Tataristan ama en büyük millet olan Türkiye'yi vatan olarak kabul ediyoruz.'


400 CAMİDE İBADET YAPILIYOR

İhtilal öncesinde Tataristan'da 11 cami olduğunu, şu anda cami sayısının bin 400'e çıktığını ifade eden Zaripov, bu rakamın Türkiye için az olabileceğini, fakat kendilerince çok olduğunu söyledi. Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonra bölgedeki Müslüman devletlerle ilişkilerin başladığını, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kurulan Avrasya İslam Şurası ile ilişkilerin gittikçe artarak önem kazandığını anlattı. Özbuğday, Konya olarak Asya'dan Konya'ya gelen öğrencilere yardımcı olmaya çalıştıklarını, Konya'da doktora ve yüksek lisans düzeyinde 200 öğrencinin eğitim gördüğünü bildirdi. Özbuğday, Zaripov'a üzerine Diyanet İşleri Başkanlığının logosunun işlendiği bir tabak hediye etti.


14 yıl önce