|

Türkiye'nin fidan ihtiyacı Eskişehir'den karşılanıyor

Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, Eskişehir Orman Fidanlığı'ndaki tesisin 30 milyon fidan yetiştirme kapasitesine sahip olduğunu ifade etti. Mere, "Buradan Türkiye'nin bütün illerine fidan gönderiyoruz. Fidanlığımız, kamu kurumlarının, özel şahısların ve birçok sivil toplum kuruluşunun fidan talebini karşılıyor" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 9/01/2012 Pazartesi
Güncelleme: 18:25 - 9/01/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye'nin fidan ihtiyacı Eskişehir'den karşılanı
Türkiye'nin fidan ihtiyacı Eskişehir'den karşılanı

Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, fidanlığın Türkiye'nin en büyük kapasiteli fidan yetiştirme merkezlerinden biri olduğunu belirterek, burada yetiştirilen fidanlarınTürkiye'nin çeşitli illerine gönderildiğini kaydetti. Tesisin 30 milyon fidan yetiştirme kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Mere şöyle konuştu: "Buradan Türkiye'nin bütün illerine fidan gönderiyoruz. Fidanlığımız, kamu kurumlarının, özel şahısların ve birçok sivil toplum kuruluşunun fidan talebini karşılıyor. Burada sadece çam, sedir türüne değil, süs bitkilerine de önem veriyoruz. Süs bitkileri seramız var. O serayı daha çok geliştirerek, vatandaşların süs bitkileri taleplerini karşılayacağız. 10 kapalı büyük modern seramız var, orada da fidan yetiştiriyoruz. Bu fidanlar ağaçlandırma sahalarında kullanılıyor. Aynı zamanda vatandaşların fidan ihtiyaçlarını gideriyoruz"


60 BİN NİKAH FİDANI YETİŞTİRDİK

Müdür Zekeriya Mere, Eskişehir Orman Fidanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında,1937 yılında kurulan fidanlığın 1760 dönüm bir alana sahip olduğunu ifade ederek tesisin aynı zamanda istihdam da sağladığını belirtti. Mere, Orman Fidanlığı'nda yaklaşık 100 kişinin çalıştığını ifade ederek, "Yine Türkiye'de ilk olarak burada promosyon anlamında 'nikah fidanı' yetiştiriciliğide yapıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda 60 bin Nikah Fidanı yetiştirdik. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden de talepler geliyor,oralara da kargoyla gönderiyoruz. 31 Aralık'ta 'yeni yıla fidanla girin' kampanyamız oldu, bu kampanyaları daha da geliştireceğiz" dedi. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü Fidanlık Müdürlüğü görevine yeni atanan Metin İnan da, 2012 yılında 8 milyon sedir fidanı yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, şu an 7 milyon tohumu ektiklerini bildirdi. Sedir tohumunun ocak ayı başlarında havalar soğukken ekildiğini belirten İnan, "Her ağacın ayrı bir yetişme mevsimi var sedir ağacının tohumuda çok soğuk havalarda ekiliyor. Ayrıca sedir ağacı İçanadolu ve Doğuanadolu şartlarına uygun bir ağaç türü" dedi. Eskişehir Orman Fidanlık Müdürlüğü görevini daha önce 19 yıldır Belkıs Dinç yapıyordu.


12 yıl önce