|

Ukrayna turizmcileri yatırıma çağırıyor

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Olexandr Mischenko, Dalaman'da bazı turistlik tesisler ve Havalimanının dış hatlar terminalinde incelemelerde bulundu. Mischenko, ülkesine yatırım yapmak isteyen Türk turizmcilere kolaylık sağlayacaklarını söyledi

Aa
00:00 - 24/04/2008 Perşembe
Güncelleme: 17:33 - 24/04/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Ukrayna turizmcileri yatırıma çağırıyor
Ukrayna turizmcileri yatırıma çağırıyor

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Olexandr Mischenko, ülkesinde yatırım yapacak Türk turizmcilere kolaylık sağlanacağını bildirdi. Mischenko, Muğla'nın Dalaman ilçesindeki bazı turistlik tesislerde ve Dalaman ATM Havalimanının dış hatlar terminalinde incelemelerde bulundu.

Soruları cevaplayan Mischenko, ülkesinde turizmingelişmesi için çalışmalar yaptıklarını ve bu konuda Türkiye'nin deneyimlerinden faydalanmak istediklerini kaydetti. Dalaman ATM Dış Hatlar Terminalindeki incelemelerini de değerlendiren Büyükelçi Olexandr Mischenko, şöyle dedi: "Terminal son derece modern, en yeni teknolojilere sahip.Yöneticilerden alttakilere kadar çok profesyonelce çalışılıyor.Edindiğim izlenim daha da iyisi için uğraş vermeleri. Bu, Avrupa ileTürkiye arasındaki farkı da gösteriyor. Bizim amacımız turizmde ortakbir çalışma ile daha iyiyi yapmak."Havalimanındaki güvenlik sisteminin de çok dikkat çekici olduğunusöyleyen Büyükelçi Olexandr Mischenko, "Gerek özel güvenlik gereksedevletin güvenlik birimleri, ülkeye gelen turistleri ilk karşılayankişiler olarak o ülkenin tutumunu gösteriyor. Bunun burada en iyişekilde yürütüldüğünü gördük" dedi.Olexandr Mischenko, ülkesinde yatırım yapacak Türk turizmcilere kolaylıksağlanacağını belirterek, şöyle konuştu:"Ukrayna'nın da turizm alanında geniş potansiyeli, imkanları var. Fakatyönetim eksikliği de var. Bunun için özellikle Türkiye'nintecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Ukrayna'da sağlık, kongre, sporturizmi gibi çeşitli sektörler bulunuyor, bunların yanında fuar vealışveriş merkezleri de yapılarak çeşitlilik yaratılabilir. Bunubirlikte yapalım, üçüncü ülkelere satalım."


TURİZMDE HEDEF ÜLKE

Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz ise son yıllarda Türkiye'ye Ukrayna veRusya'dan çok sayıda turist geldiğini belirterek, "Ukrayna ile Türkiyearasında çok güzel ilişkilerimiz oldu. Bunu başta turizm olmak üzere heralanda geliştirmek istiyoruz" dedi.Dalaman ATM Dış Hatlar Terminali Genel Müdürü Hamdi Güvenç ise Ukrayna'dan Türkiye'ye gelen turist sayısında belirgin bir artışolduğunu hatırlattı.Güvenç, şunları kaydetti:"Tarih boyunca hiçbir ihtilaf yaşamadığımız, tarihi bağları güçlü,sıcakkanlı, dost ülke olan Ukrayna, ileride çok turist çekecek olan birülke. Bizim gibi yatırımcı işletmelerin yanı sıra devlet olarak daturizm ve eğitim alanında Ukrayna ile sıcak ilişkiler içerisindeyiz.Turizmde ve yatırımda hedef ülke Ukrayna olduğu için eğitimli elemanaihtiyaç var. Bunun için de karşılıklı olarak eğitimde de bazı çalışmalaryürütülüyor."

16 yıl önce