|

Vezirköprü'de proje patlaması

Vezirköprü YİBO önemli projelere imza atmaya devam ediyor. Samsun'da yapılan Yılın Kaliteli/Ekibi Yarışması'nda da il birincisi olan Vezirköprü YİBO, Ankara'da yapılacak yarışmada bu şehri temsil etme hakkı kazandı

İha
00:00 - 5/03/2010 Cuma
Güncelleme: 17:37 - 5/03/2010 Cuma
Yeni Şafak
Vezirköprü'de proje patlaması
Vezirköprü'de proje patlaması

Samsun'un Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon Ekibi rehberliğinde yapılan proje çalışmalarında okullar tarihi başarı kazanmaya devam ediyor.Okullar arası proje yarışmalarında hazırladıkları projelerle Samsun'da yapılan TKY süreci kapsamında Yılın Kaliteli/Ekibi Yarışması'nda Vezirköprü YİBO Samsun il birincisi olarak Samsun'u Ankara'da yapılacak yarışmada temsil etme hakkı kazandı. Yine Yılın Kaliteli Ekibi Yarışması'nda Oymaağaç İlköğretim Okulu Samsun il üçüncüsü oldu. Proje tabanlı Beceri Yarışması'nda Göl Çok Programlı Lisesi Muhasebe-Finansman Öğretmeni Adem Kuru'nun danışmanlığında okul öğrencilerinden Rüstem Arslan ve Sinem Gül Kaya'nın hazırladığı Ticaret ve İş Yönetimi Alanındaki Zevkle Muhasebeyi Öğreniyorum Projesi Samsun birincisi olarak Vezirköprü'yü bölge yarışmasında temsil etmeye hak kazandı. Ayrıca bu yarışmada Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe Finansman Öğretmeni Keziban Kodaz ve öğrencileri Samsun il ikincisi oldu. Proje Tabanlı Beceri Yarışması'na moda tasarım alanında katılan Kız Meslek Lisesi Öğretmeni Gülsüm Etli, tasarım alanında Samsun birinciliğini elde etti.


KENTE BÜYÜK GURUR YAŞATIYORLAR

Ayrıca, Bu Benim Eserim proje yarışmasında yapılan toplam 57 başvuru ile Samsun ili ilçeler bazında birinci olan ilçe projelerin Bilim Kurulu'nun onayından 28 tanesini geçirerek bu alanda da yüzde 50 başarı gösterdi. Bu sonuçla da yapılan projelerin kalitesini ortaya koymuş oldu. Bu süreçte Avrupa Birliği Comenius projeleri kapsamında Vezirköprü YİBO, Mustafa Tunç İÖO, Fazıl Ahmet Paşa İÖO, Mustafa Paşa İÖO, Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Lisesi projelerini hazırlayarak Ulusal Ajans'a başvuruda bulundu. Başvuruların sonuçlanmasının beklendiği belirtildi. Merkezi Finans ve İhale Birimi'nce açılan hibe programlarına Cumhuriyet Anaokulu ve Atatürk İlköğretim Okulu Ana Sınıfı öğretmenleri hazırladıkları projelerle katıldı. İlçe Milli eğitim Müdür Vekili İbrahim Arslan, Vezirköprü'ye büyük gurur yaşatan okullara ve çalışmalarına bizzat emek veren öğretmenlere teşekkür etti.


14 yıl önce