|

Yozga'a Bozok dopingi

Bozok Üniversitesi Ankara'da Yozgatlı siyasetçiler ve akademisyenleri bir araya getirdi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek “Bozok Üniversitesi Yozgat ve ülkemizin değişimine, dönüşümüne gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır” dedi.

İha
00:00 - 20/12/2011 الثلاثاء
Güncelleme: 17:34 - 20/12/2011 الثلاثاء
Yeni Şafak
Yozga'a Bozok dopingi
Yozga'a Bozok dopingi

Yozgat Bozok Üniversitesi'nin daha hızlı ve güçlü bir şekilde ilerlemesine katkı sağlamak amacıyla Ankara'da bir toplantı düzenlendi. Ankara'da TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında Türkiye Büyük Millet Meclisi Sabit Osman Avcı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Milletvekilleri Av. Yusuf Başer, Dr. Ertuğrul Soysal ve Sadir Durmaz, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı ve YÖK Üyesi Dr. Mehmet Emin Zararsız, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcıları, Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Koç ve Ankara'daki çeşitli üniversitelerde görev yapan Yozgatlı akademisyenler katıldı. Toplantıda Yozgat Bozok Üniversitesi'nin son durumu hakkında katılımcılara bilgi veren Rektör Uçar, "Üniversite yönetimi olarak hedefimiz idari yapılanmanın tamamlanması, öğretimde kalitenin artırılması, bilimsel çalışmalara hız kazandırılması ve teşvik edilmesi, kampus altyapı sorunlarının çözülmesi geleceğe güvenle bakan bir üniversite oluşturmaktır. Güçlü merkezi yapı ve gelişmiş merkez kampusu Bozok Üniversitesi'nin imajı olacak, bu imaj ve artan itibar düzeyi, zamanı geldikçe Yozgat'ın ilçelerine ve çevresine daha kaliteli hizmet sunan bir üniversite olmamızı sağlayacaktır." dedi.


'ÜNİVERSİTE BÜYÜK İLERLEME KAYDETTİ'

Toplantıda bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, toplantının organize edilmesinde ve orada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, toplantının amacına hizmet ederek katılımcıların kendileri adına ortaya atılan görüşleri değerlendirerek pay almaları gerektiğini söyledi. Bozok Üniversitesi'nin kurulduğu dönemden itibaren büyük bir ilerleme kaydettiğini dile getiren Bozdağ, "Bu gelişme inşallah bundan sonra daha hızı devam edecektir. Biz de bu gelişmeye elimizden gelen desteği vereceğiz." diye konuştu.


TOPLANTI SONRASI EYLEM PLANI

Toplantıya başkanlık eden TBMM Başkanı Cemil Çiçek de yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti; "Her üniversitenin kuruluşunda bir kısım aksaklıklar eksiklikler oluyor. Bozok Üniversitesi ilimizin ülkemizin değişimine, dönüşümüne ve gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır. Hem sosyal hem de ekonomik anlamda artı değer katacaktır. Bu toplantıdan sonra ne yapılabiliri anlatan bir eylem planı hazırlayalım. Eylem planında siyasetçilere düşen kısım ne ise biz onlarla ilgili üzerimize düşeni yapalım. Siz değerli hocalarımızdan da Rektörümüzün talebini beklemeden çeşitli projelerle destek vermenizi ve katkı sağlamanızı bekliyorum.”


٪d سنوات قبل