|

YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır? 2022 YÖKDİL başvuru ekranı

YÖKDİL başvuru günü geldi. YÖKDİL başvuruları bugünden itibaren alınıyor. ÖSYM'nin yaptığı son dakika açıklaması ile başvuru kılavuzu yayınlanırken başvuru ekranı da erişime açıldı. Peki, 2022 YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır, sınav başvuru ücreti ne kadar? İşte YÖKDİL başvuru ekranı ve başvuruya ilişkin ayrıntılar...

20:44 - 21/01/2022 Friday
Güncelleme: 21:05 - 21/01/2022 Friday
Yeni Şafak
yökdil
yökdil

ÖSYM tarafından uygulanan YÖKDİL sınavı için önemli günlerden biri de bugün. YÖKDİL başvuru işlemleri bugün alınmaya başladı. Adaylar ise sabahın ilk saatlerinde YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır? YÖKDİL başvuru ücreti ne kadar, kaç TL sorularına cevap arıyor. Peki YÖKDİL başvurusu 2022 nasıl yapılır?

YÖKDİL 2022 SINAVI NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2022-YÖKDİL/1) 13 Mart 2022 tarihinde uygulanacaktır.

YÖKDİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YÖKDİL başvuru ekranı erişime açıldı. YÖKDİL başvuru işlemleri ÖSYM'nin Aday işlemleri sistemi üzerinden yapılıyor.

YÖKDİL BAŞVURULARINDA SON GÜN NE ZAMAN?

YÖKDİL başvuru işlemleri 31 Ocak 2022 tarihinde sona erecek.

YÖKDİL 2022 BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?

YÖKDİL başvuru ücreti 185 TL olarak açıklandı.

YÖKDİL BAŞVURU ÜCRETİ NEREYE, NASIL YATIRILACAK?

Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Adaylar, sınav ücretini, kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e İŞLEMLER’de bulunan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır.

Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. Kimlik Numarası ile ad ve soyadı bilgilerini bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik/Y.U. Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

Sınav ücreti ödeme işlemleri, başvuru süresi içinde ve başvuru süresi bittikten sonraki ilk iş gününde, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında eİŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar ile banka ATM’leri ve online bankacılık üzerinden ödeme yapacak adaylar için saat 23.59’da sona erecektir. Bankadan ödeme yapacak adayların, bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Yurt dışından başvuru yapacak adaylar aynı ücretleri, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de bulunan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaktır.

Başvurusunu yapmayan, herhangi bir nedenle başvurusu geçersiz sayılan/iptal edilen veya silinen, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran, aynı işlem için birden fazla ödeme yapan adayların ödedikleri ücretler iade edilmez/devredilmez.

Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti %50 artırımlı olarak, başvurunun yapıldığı gün ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenecektir.

Geç başvuru gününde yapılan başvurularda bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır. Geç başvuru gününde başvurusunu yaptığı halde sınav ücretini aynı gün içinde yatırmayan adayların başvuru bilgileri silinecektir.

Geç başvuru gününde başvuru yapan ve sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayan adayların, başvurularının tamamlandığını
internet adresinden sınav ücretini yatırma süresi tamamlanmadan teyit etmeleri ve başvuru bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan alarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklamaları gerekmektedir.

DİKKAT: Başvuru bilgileri sisteme kaydedildiği halde sınav ücretini süresi içinde yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından sisteme girilmiş olan başvuru bilgileri silinecek, başvuru kayıt bilgileri iptal edilecek, bina/salon atamaları yapılmayacak, bu adaylar için Sınava Giriş Belgesi de düzenlenmeyecektir.

#YÖKDİL
#yökdil
#yökdil başvuru
#yökdil sınav ücreti
#yökdil başvuru nasıl yapılır
#2022 yökdil
2 years ago