|
ABD’nin kontrolündeki Twitter’dan Türkiye’de milli iradeye karşı psikolojik harp!

14 Mayıs seçimleri yaklaşırken, Twitter milli iradeye gölge düşürüyor. Başkan Erdoğan’a yakın hesapların etkileşimi azaltılıp, muhalif hesapların görünürlüğü artırılıyor. Sosyal medya platformunun yeni sahibi Elon Musk da, attığı bir tweet ile durumu özetledi. Musk, “Twitter hem bir sosyal medya şirketi, hem de suç mahali” dedi. Twitter, arzu ettiği kullanıcı ve içerikleri, şikayet ve engellemelerden muaf tutuyor. Bu kapsamda, Twitter’ın yıllarca Pentagon'un gizli propaganda operasyonlarına destek olduğu ortaya çıktı.Psikolojik etki operasyonları için Pentagon ile iş birliği yapan Twitter, birçok Twitter hesabına özel koruma sağladı.

PSİKOLOJİK SAVAŞIN EN BÜYÜK HEDEFİ TÜRKİYE

Türkiye, EUCOM bölgesinde bulunuyor. Türkiye, Suriye ve Irak operasyonları ile CENTCOM faaliyet alanına aktif müdahale ediyor. Pentagon eli ile planlanan, CENTCOM, EUCOM gibi askeri birimlerce uygulanan bu psikolojik savaşın en büyük hedeflerinden birisi de Türkiye. Yakın dönemde ABD tarafından Türkiye’deki seçimler, “yılın en önemli olayı” olarak nitelendirilmişti. Yine ABD’nin Türkiye’de iktidarın değişmesi yönündeki istek ve çabaları uzun zamandır biliniyor. Türkiye’de yakın zamanda FETÖ ve PKK propagandası yapan hesaplar ve paylaşımlar, sıklıkla Twitter kullanıcılarının önüne çıkmaya başladı. Kullanıcılar, bu hesapları takip etmese de seçim sürecinde bu paylaşımlarla daha sık karşılaşır hale geldi. Özellikle son 1 aydır Erdoğan'a destek veren hesapların görünürlüğü ve etkileşimlerinin düşürüldüğü görülüyor.

KILIÇDAROĞLU’NUN PAYLAŞIMLARI ZORLA KULLANCILARA GÖSTERİLİYOR

Öte yandan muhalif liderler, muhalif hesaplar, hatta FETÖ ve PKK hesapları Twitter algoritması tarafından önerilmeye başlandı. Seçim sürecine girildiği bu günlerde, Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun hesabının da bu etkileşim operasyonunda olduğu görülüyor. Kılıçdaroğlu’nun paylaşımları, takip edilmese bile kullanıcılara zorla gösteriliyor.

Muhalif hesaplar bu şekilde ücretsiz şekilde reklam ve etkileşimle desteklenirken, Başkan Erdoğan’a yakın hesaplara etkileşim kısıtlaması ve sansür uygulanıyor. Tüm bunlar, Erdoğan’a yakın hesaplar para karşılığı bile Twitter’da reklam yaptıramıyorken yaşanıyor.

ABD, TWİTTER'İ AMERİKAN MENFAATLERİ ÇERÇEVESİNDE 21’İNCİ ORDU İLE BİRLİKTE İSTEDİĞİ GİBİ KULLANIYOR
Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından Twitter’in Türkiye’de yapılacak çifte seçimlere sayılı günler kala Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine operasyonel bir hamlede bulunduğu istihbarat birimlerimizce tespit edildi. Türkiye ve 14 Mayıs çifte seçimleri, CENTCOM ABD Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı PENTAGON’un hedefinde! Özellikle Başkan Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nın yenilgiye uğraması, Kılıçdaroğlu ve Millet Koalisyonu’nun kazanmasına yönelik Twitter’da ‘beyaz’ ve ‘kara’ listeli manipülasyon operasyonlarının devam ettiği ilgili birimlerce devamlı izlenerek perde arkasının deşifre edilmesi yönünde önemli adımlar atılıyor. Amerikan devleti Twitter’ı dış politikada istediği gibi yönlendiriyor, istediği hesapları bastırıyor, istediği hesapları da öne çıkartıyor. Pentagon'un Orta Doğu’da yürüttüğü askeri faaliyetlerin övülmesi, alkışlanması, öne çıkarılması Twitter ve 21'inci Ordu üzerinden 5’inci kol faaliyetleri ile birlikte psikolojik harp kuralları çerçevesinde sürdürülüyor. Tüm bu algı operasyonlarının toplum üzerindeki etkileri sürerken Twitter ve 21’inci Ordu'nun Türkiye’deki seçim sürecini etkilemeye,
muhalif algıyı üstün kılmaya yönelik adımları da sürüy
or.
İSTİHBARAT BİRİMLERİMİZ PENTAGON, TWİTTER VE 21’İNCİ ORDU İŞ BİRLİĞİ İLE TÜRKİYE'DEKİ ÇİFTE SEÇİMLERİ VE BAŞKAN ERDOĞAN’I HEDEF ALAN KİRLİ OPERASYONU DEŞİFRE ETTİ

PENTAGON -Twitter-21’inci Ordu iş birliği ile Türkiye'deki seçimleri ve Başkan Erdoğan’ı hedef alan “beyaz” ve “kara” listeli kirli operasyonun perde arkası deşifre edildi. 14 Mayıs’ta yapılacak oy verme işlemi dünya tarafından yakından takip edilirken bu süreçte önemli bir propaganda mekanizması olan sosyal medya platformları kilit taşı pozisyonunda yer alıyor. Dezenformatif bilgiler ve yürütülen algılarla seçmenler manipüle edilmek isteniyor. Son günlerde Twitter kullanıcılarını “SANA ÖZEL” ve “TAKİP EDİLENLER” sayfalarıyla karşılamaya başladı. Birçok kullanıcı ilgi duymadığı görüş ve içeriklere maruz kaldı. Öte yandan birtakım şirketlerin gelişmiş program ağlarıyla ülkelerdeki seçmenleri manipüle ettiği biliniyor. FETÖ ve PKK gibi örgütlerin seçim ağzı dezenformasyon yayan oluşumlarla iş birliği yapmasının muhtemel olduğunu göz ardı etmemeliyiz sanırım.

Millet Koalisyonu adayı Kılıçdaroğlu’nun HDPKK terör örgütü ile müşterek aldıkları örtülü kararların bir strateji olarak terör örgütünce seçim sürecinde peyder pey kamuoyu ile paylaşılması ülkemiz genel güvenliği ve birlik beraberliğimizi tehdit eden bir unsur olup tek çare Cumhur İttifakı'nın kazanmasıdır.

Zira ülkemizde Millet Koalisyonu ve aynı zamanda Kandil’in de adayı olduğu iddiası ortaya atılan Kılıçdaroğlu’nun "PKK elebaşı terörist Öcalan’ı ve tutuklu FETÖ’cüleri serbest bırakacağı iddialarını" duymamış gibi davranması ne anlama geliyor acaba? Şüphesiz bu durum Kılıçdaroğlu ile HDPKK terör örgütü arasında aylar önce örtülü olarak yapılan bir anlaşmanın HDPKK terör örgütü tarafından bilinçli bir şekilde deşifre edilerek kamuoyu ile paylaşma stratejisini ortaya koyuyor. Terörist elebaşı Besa Hozat’ın “Bu seçim hiçbir seçime benzemiyor, tarihi anlamı var. Seçim bitene kadar eylemlerimize son verdik. Bu durum önemli ve anlamlı, seçim sonucunu etkileyecek.” ifadeleri terör örgütünün seçim süreci içinde Millet Koalisyonu Cumhurbaşkanı adayının HDPKK terör örgütü ile müştereken aldıkları ülkemizin genel güvenliğine tehdit oluşturan örtülü kararları ortaya saçıldıkça korkarım birlik ve beraberliğimiz bozulma tehdidi ile karşı karşıya kalacak. Tek çare veya çözüm Cumhur İttifakı'nın kazanması sanırım. Yüce Türk milletinin ferasetine duyurulur!

#Seçim
#Millet İttifakı
#ABD
#Pentagon
#Cumhur İttifakı
#Bülent Orakoğlu
1 yıl önce
ABD’nin kontrolündeki Twitter’dan Türkiye’de milli iradeye karşı psikolojik harp!
Korku zamanı
Boykotta kafalar neden karışık
Kimin enflasyonu
Terör örgütü elebaşı olarak İsrail portresi…
Hamas’ın ateşkesi kabulü ve İsrail’in Refah Operasyonu