|
İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı kim, neden panikletti?

Aslında bu kritik soruyu CHP ve CHP’yi destekleyen tüm medya mensuplarına hatta CHP lideri Kılıçdaroğlu’na da sormamız gerekir diye düşünüyorum. Zira İYİ Parti lideri Meral Akşener 31 Mart 2024 Mahalli Seçimleri’nde İttifak yapmayacaklarını, kendi partilisi adaylar dışında İmamoğlu ve Yavaş da dahil olmak üzere hiçbir adayı desteklemeyeceklerini açıkladı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu “Yerel seçimlere İYİ Parti 81 ilde kendi adaylarıyla girecek” diyerek CHP’ye kapıları kapattıklarını, söz konusu kararı Genel İdare Kurulu’nun oy çokluğu ile aldığını belirtmesi en çok İmamoğlu ve Mansur Yavaş cephesinde paniğe neden oldu. Daha önce İYİ Parti ve HDP desteği ile seçilen iki CHP’li Belediye Başkanı Meral Akşener’in tavrıyla şoka uğradı. 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen seçimler sonrasında büyük bir hezimete uğrayan muhalefet partilerinde dağılma süreci tam gaz devam ediyor. İYİ Parti’den CHP’ye yerel seçim restleri ise peş peşe geliyor.

İYİ PARTİ’DEN KILIÇDAROĞLU’NA ZEHİR ZEMBEREK ELEŞTİRİLER!: “İTTİFAKI KENDİ İÇİN TASARLADI’’

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz 28 Mayıs seçim hezimetinden sorumlu tuttuğu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için “Kendi çıkarlarını ülke menfaatlerinin önüne koydu” şeklinde sert bir tepki göstererek kolay kazanılacak bir seçimin Kılıçdaroğlu’nun yanlış stratejileri sonucu kaybedildiğini belirtti. “Kılıçdaroğlu’nun kendi menfaatlerini ittifakın merkezine koyma anlayışı nedeniyle bu saatten sonra ortak bir yol yürünemez” iddiasını dillendiren Bilge Yılmaz’a göre yanlış stratejilerin bile bile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve etrafındaki çıkar grupları tarafından kendi çarklarını döndürecek şekilde tasarlandığı ifade edildi. Süreç dürüst ve şeffaf bir şekilde yürütülmemişti. Son düzlükte ortakların yapıcı önerilerini reddeden bir tek adam dayatmasıyla ardı ardına hatalar yapılmıştı. Ve seçim AK Parti’ye adeta hediye edilmişti.

KILIÇDAROĞLU SEÇİM HEZİMETİNİN SORUMLULUĞUNU ALMADI

Sitem dolu sözlerine devam eden Bilge Yılmaz; “Benzer stratejileri uygulayıp farklı sonuçlar beklemeyi bırakmalıyız. Hemen her partide bulunan ve Kılıçdaroğlu’nun ittifak modelini merkeze alan anlayış ile daha fazla yol yürüyemeyiz. Reddettiğimiz model, kusursuz işleyen ve başarılı olan bir ittifak değildir. Aksine istisnasız bütün ittifak partilerini zayıflatan ve başarısızlık karşısında sorumluların maliyet ödemediği problemli bir yapıdır. Toplumdaki karamsarlığı ve çaresizliği kıracak, özellikle gençlerimize umut verecek formüllere, politikalara her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.” açıklamasında bulundu.

İZMİR, KONYA, AYDIN, AFYONKARAHİSAR, KIRŞEHİR, KAYSERİ CHP İL KONGRELERİ’NE KAOS HAKİM!

Muhtemelen 5 Kasım’da yapılacağı iddia edilen CHP Kurultayı nedeniyle İzmir, Aydın, Konya, Afyonkarahisar, Kırşehir ve Kayseri il kongrelerinden ve birçok ilçe kongresinden art arda kavga haberleri geldi. Partililer yumruk ve tekmelerle birbirine saldırdı. İl kongrelerinde genelde blok-çarşaf liste tartışmaları yaşandığı bir ilde belediye başkanının il başkanının yakasına yapıştığı, Tuzlukçu Belediye Başkanı’nın rahatsızlık geçirdiği, bazı ilçe başkanlarının tepki olarak salonları terk ettiği haberleri medyaya yansıdı. Partililer, tarafları ayırmak için araya girse de özellikle kalabalığın arasında kalan bazı kadın partililerin bağrışmaları kameralara yansıdı. CHP Genel Merkezi’nde yaşanan genel başkanlık savaşının il ve ilçe parti örgütlerine yansımasının bir tezahürü ile karşı karşıya kalındığı bir gerçek sanırım. Kendi içinde birbiri ile parti mücadelesinin savaşa dönüşmesinden başta Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu olmak üzere partinin üst düzey yöneticilerinin sorumluluğunu da unutmamak lazım.

CHP MEDYASI NASIL BU KADAR 360 DERECE YANAR DÖNER OLABİLİYOR?

Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan 2022 yılının Kasım ayında kaleme aldığı köşe yazısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i öve öve göklere çıkarıyor. Oysa aynı yazar yıllarca köşesinde mütedeyyin kesime kin kusmuştu. Yoksa Akşener artık mütedeyyin kesimden ayrıldığı veya sayılmadığı için mi Çölaşan’ın övgü ve taltiflerine mazhar olmuştu. Ancak günümüz konjonktüründe Sözcü yazarı Emin Çölaşan İYİ Parti’nin 31 Mart 2024 mahalli seçimlerinde CHP ile ittifak yapmayacağı veya aynı adayı desteklemeyeceği, Türkiye genelinde İstanbul Ankara da dahil olmak üzere İYİ Parti’den aday çıkaracaklarını açıklaması sonrasında Çölaşan 360 derece dönerek ‘Bu kadın AK Parti’ye kazandıracak’ itirafında bulunmuştur. Emin Çölaşan ve aynı zihniyet esasen CHP’nin veya kuracağı ittifakların bu saatten sonra kazanmalarının imkansız olduğu bilincinde mahalli seçimlerde yenilgiye mazeret arama telaşı içindeler sanırım. Geçmiş ola!

#Siyaset
#Politika
#Bülent Orakoğlu
8 ay önce
İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı kim, neden panikletti?
Turizm uğruna
Mermer atıklarının muhteşem geri dönüşümü
Tasarruf sandığı
ABD-Çin rekabetinde popülizm, korumacılık ve ulusal güvenlik
‘Şişman Kadın’ kim?