|
Kılıçdaroğlu’nun ‘Geçmişi temiz birisi olursa yarın bırakırım’ suçlamasına İmamoğlu neden cevap veremedi?

Şüphesiz bu skandal açıklama İmamoğlu hedef alınarak yapılmıştı. İmamoğlu’nun kamuoyunun bilmediği Kılıçdaroğlu tarafından bilinen geçmişinde hangi karanlık noktalar vardı ki Kılıçdaroğlu bu skandal iddia ve suçlamayı partinin belediye başkanları toplantısında İmamoğlu’nun yüzüne karşı açıklamıştı. Geçtiğimiz hafta sonunda Kılıçdaroğlu’nun parti genel merkezinde belediye başkanları ile yaptığı toplantı ‘Zoom Cuntası’nın deşifre edilen korsan toplantısı nedeniyle gergin başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ile Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu arasındaki tartışma toplantıya damga vurdu. Bülent Kerimoğlu “Sizi koltuğa genel başkanımız oturttu. Siz seçimi tek başına kazanmadınız. Zoom toplantısı yapmak ahlaksızlıktır. Ön seçim yapılmasını istiyorum. Eğer ön seçim yapılırsa İBB Başkanlığı’na adayım” sözleri ile İmamoğlu’na yüklendi. İmamoğlu ise “Böyle üslup olmaz. Bana hitaben konuşamazsın. En az dört kere hakaret ettin. Aynen iade ediyorum. Ahlaksız sensin.” şeklinde yanıt verdi. Kılıçdaroğlu’nun karşılıklı hakaret içeren bu sözlü tartışmayı engellemek için bir çaba gösterememesi CHP’de parti içinde disiplin ve liderlik sorunu yaşandığının en önemli göstergesi sanırım. Bu konunun burada kapandığını sanıyorsanız çok yanılırsınız. Zira aynı gün içinde İmamoğlu’na yakın sosyal medya hesapları harekete geçti. Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu’nun bir iki kadınla lokantada yemek yerken görüntülerinin yer aldığı Twitter hesabı paylaşımına şu not düştü: “Bülent Kerimoğlu sen kimsin ki İmamoğlu’na hakaret ediyorsun. Sen git ağababaların gelsin. İmamoğlu sana 10 gömlek büyük gelir.’’

Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasında yaşanan etik ve değişim tartışması sırasında İmamoğlu’nun “Ben bir daha bir seçimde ikinci parti olmayı içime sindiremem. Siz de genel başkanlığı hak etmiyorsunuz” sözlerine karşılık Kılıçdaroğlu değişim tartışmalarına da girerek, kendisini ve partisini özellikle 2024 yılındaki 31 Mart Mahalli Seçimleri’nde aşırı zorlayacak şu skandal cümleleri kurdu: “Ben bu partide kalıcı değilim, para pulla ilişkisi olmayan, genel başkanlık yükünü taşıyabileceğine inanacağım,
CHP’nin ilkelerine bağlı, partiyi ileri götürebilecek ve geçmişi temiz birisi olsa yarın bırakırım.
Kurultayda ne yapılması gerekiyorsa yapılır. Ortada bir kayıp var. Ama hepten başarısızlık saymak doğru değil.” Açıklama, şüphesiz yalnızca İmamoğlu’nu değil toplantıya katılan tüm belediye başkanları ve partinin üst düzey yöneticilerini belki de istemeden hedef almıştı. Bu nedenle toplantıya katılan belediye başkanı veya üst düzey parti yöneticilerinin sessiz kalması, Kılıçdaroğlu’na cevap vermeleri biraz da olayı üstlenme anlamına geleceğinden doğru bir yaklaşımdı sanırım.

Ancak kendi isteği ile belediye başkanları toplantısında son konuşmacı olan İmamoğlu Kılıçdaroğlu’nun “Para pulla ilişkisi olmayan, geçmişi temiz birisi olsa yarın genel başkanlığı bırakırım” açıklamasında kendisinin hedef alındığını bilmesine rağmen neden Kılıçdaroğlu’na karşı çıkmamış, kendini savunamamıştır. İşin içinde hırsızlık yolsuzluk var mıdır? Varsa Kılıçdaroğlu İmamoğlu’nun 4 yıldan bu yana neden ve nasıl İBB Başkanı olmasına müsaade etmiştir. Bu açıklamalar doğru olmasa bile Kılıçdaroğlu hem kendi ayağına hem İmamoğlu’nun ayağına sıkmış, siyasi kariyerini zedelemiştir.


CHP HALK TV’YE FONLARI KESMİŞTİ! İLK AÇIKLAMA GELDİ: TAVİZ VERMEYECEĞİZ

CHP, Halk TV ile olan tüm sözleşmelerini feshetti. CHP ile Halk TV arasında yapılan anlaşma tek taraflı olarak feshedildi, kanal ile ilişkiler sona erdi. CHP ile Halk TV arasındaki protokol ortaya çıkınca sosyal medyada tartışmalar da ardınca geldi. Yılmaz Özdil fesihname belgesini “Türk basın tarihinin en hazin belgesi” olarak yorumladı. Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu ise CHP’nin tek taraflı fesih kararı sonrasında sosyal medyadan yaptığı açıklamada ise “Taviz vermeyeceğiz!” mesajı verdi. Mahiroğlu’nun objektif habercilik vurgusuna ise vatandaşlar tepki gösterdi. İşte o açıklama:

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 14 Mayıs 28 Mayıs seçimlerinde yaşanan hezimet sonrasında ‘değişim’ çağrılarına Halk TV’nin destek verdiğine yönelik düşünce sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir hamle yaparak Halk TV ile yaptıkları protokolün sonlandırılmasına yönelik bir adım attı. Dün gece CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP’nin, Halk TV i arasındaki protokolü tek taraflı feshettiğini duyurdu. CHP’li Eren Erdem, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ‘Halk TV isimli televizyon kanalı ile partimiz arasında yapılmış olan ve Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay denetimine tabi 1 Ocak 2023 tarihli protokolün 6.3. maddesi kapsamında, partimiz tek taraflı fesih hakkını kullanmış, Halk TV ile tüm ilişkimiz sona ermiştir.’


ASLI BAYKAL’DAN KILIÇDAROĞLU’NA TEMİZ GEÇMİŞ AYARI!: KENDİ NE Kİ AHKAM KESİYOR

14-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerde hezimete uğrayan CHP’de “değişim” tartışmaları sürerken, İBB başkanı Ekrem İmamoğlu’nun partinin ağır toplarıyla yaptığı zoom toplantısı gündeme bomba gibi düşmüştü. Partideki KAOS artarak devam ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Geçmişi kirli olmayan birini bulduğum zaman görevi devredeceğim” sözlerine eski CHP Genel Başkanı merhum Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal’dan yanıt geldi. Baykal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “CHP Genel Başkanlığı’nı istila edip CHP mirasını bitiren bu vatandaşın geçmişi ne ki millete ahkam kesiyor.”

ifadelerini kullandı.

CHP içindeki mevki makam kavgası partiyi ve yazarları bir karpuz gibi ikiye bölerek kutuplaşma ve kamplaşmalar yaratmakla kalmamış CHP’yi bitirme noktasına taşımaya başlamıştır.

Bizden söylemesi!

#politika
#CHP
#Kılıçdaroğlu
#Bülent Orakoğlu
10 ay önce
Kılıçdaroğlu’nun ‘Geçmişi temiz birisi olursa yarın bırakırım’ suçlamasına İmamoğlu neden cevap veremedi?
Koridor ihaneti: İşe Kobani ile başlamak
6’lı masada 300 bin dolar alan döviz fırsatçısı lider Kılıçdaroğlu mu; para kaynağı yasal mı?
Dönüşümlü Cumhurbaşkanlığı Sistemi
Turizm uğruna
Mermer atıklarının muhteşem geri dönüşümü