|
PKK’nın İçişleri Bakanlığı’nı hedef alan çifte canlı bomba saldırısı Allah’a şükürler ki başarısız oldu
İçişleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü binası önünde nöbet tutan kahraman polislerimiz
canlarını yok sayarak BTÖ PKK’lı iki canlı bombacıyı etkisiz hale getirmişlerdi. PKK’lı canlı bombalardan biri polislerimizin müdahalesini görerek kendisini patlatmış diğer canlı bomba da teröristlerle çatışmaya giren polislerimizce öldürülmüştü. Bu terör eylemini planlayan PKK’nın sözde askeri kanadı HPG’den teröristlerin başarısızlığı ve korkaklığını örtmek amacıyla yapılan tuhaf açıklamalar imalar ve tehditler çok enteresan doğrusu. Şöyle ki “Meclis’in açılış gününde, Meclis’e çok yakın bir yerde” saldırının yapıldığının altı çizilirken şöyle dendi: “Ölümsüzler Taburu’nun üyeleri eğer isteseydi eylem saatinde küçük bir değişiklik yaparak çok daha farklı sonuçların oluşmasına yol açabilirdi. Ancak bilinçli bir biçimde böyle bir tercih yapılmayıp, esas amaç olan; ilgili yerlere gereken mesajın ulaştırılması ve ciddi anlamda uyarılması hedefine bağlı kalınmıştır.” Bu yalana kimse inanmaz çünkü birkaç kahraman polis karşısında korkarak kendisini patlatan, çatışmada öldürülen sözde Ölümsüzler Taburu teröristleri şüphesiz terör eylemini gerçekleştirmek için TBMM önünden geçtiğinde Özel Harekat başta olmak üzere onlarca kahraman polisi görerek korkup Emniyet Genel Müdürlüğü önüne giderek korku içinde öldüklerini sanıyorum.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA TERÖR SALDIRISINDAN KISA BİR SÜRE SONRA ŞU AÇIKLAMAYI YAPTI

İçişleri Bakanı Yerlikaya, olaydan birkaç saat sonra İçişleri Bakanlığı önünde kameraların karşısına geçerek son duruma ilişkin bilgi verdi. “Şükürler olsun kahraman polisimizin cevvaliyeti, kararlılığı, sezgisiyle teröristler araçtan iner inmez onlara silahla mukavemette bulunmuş, bu esnada teröristlerden biri zaten canlı bomba düzeneği var, kendini patlatmış, diğeri kendini patlatmaya fırsat bulamadan başından vurulmuş, etkisiz hale getirilmiştir. Olayın ardından polisler tarafından etkisiz hale getirilen teröristin üzerinde de canlı bomba yeleği tespit edildi. Yoğun güvenlik tedbirlerinin alındığı bölgeye sevk edilen bomba imha ekiplerince teröristin üzerindeki bomba kontrollü şekilde çıkarıldı ve fünye ile patlatılarak imha edildi. Ankaralılara geçmiş olsun” dileklerini ileten Yerlikaya, saldırıya karşılık veren polisleri kutladı.


İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NI HEDEF ALAN ÇİFTE CANLI BOMBA SALDIRISINI PKK’NIN SÖZDE ASKERİ KANADI HPG ÜSTLENDİ
Ankara’da İçişleri Bakanlığı’na yönelik düzenlenen terör saldırısını PKK’nin sözde askeri kanadı HPG üstlendi. Saldırının
doğrudan PKK lideri Murat Karayılan’a bağlı
sözde “Ölümsüzler Taburu” adlı grup tarafından düzenlediği kaydedildi. Açıklamada saldırının “Rojhat Zilan” ve “Erdal Şahin” kod adlı üyeler tarafından gerçekleştirildiği bilgisine yer verildi. Ayrıca eylemin geçtiğimiz gün Diyarbakır’da hayatını kaybeden “Axin Muş” kod adlı Hülya Demirer için yapıldığı belirtildi.

BOMBA YÜKLEMESİ ADANA’DA YAPILDI

​İki teröristin gasp ettikleri araca bomba yüklemesini Adana’da yaptıkları değerlendirilirken, Ankara’ya gelişlerinde Saimbeyli-Feke yolunu kullandıkları kamera görüntüleriyle tespit edildi. Teröristlerin otomobili gasp etmeden önce yol üzerinde aracı durdurmaya çalıştıkları sırada yanlarında bir kadın ile çocuğun bulunduğu anlaşıldı. Aile görüntüsü izlenimi veren teröristlerin otostop çekerek Mikail Bozlağan’ın kullandığı aracın durmasını sağladılar. Bir ara araçtan inen teröristler ve yanındakiler bir bakkaldan alışveriş yaptılar. Kendilerini davulcu olarak tanıtan teröristler yakın köye düğün için gittiklerini ve davullarının patladığını söylediler. Kadın ve çocuğun daha sonra 2 teröristten ayrıldıkları bildirildi. Teröristlerin eylemde kullanmak için gasp ettiği hafif ticari aracın durumu hakkında güvenlik güçlerine bilgi verildiği, araç plakasının ilgili birimlere bildirildiği anlaşılırken, arama kaydı bulunmasına rağmen Ankara’ya kadar nasıl geldiği, neden yakalanamadığı da araştırılıyor?


“VETERİNERİ ÖLDÜRÜP ARACINI GASBEDEN TERÖRİSTLER KAMERALARA YAKALANMAMAK İÇİN ARAZİ YOLLARINDAN GİTTİLER” İDDİASI

Bombalı saldırı girişiminde kullanılan aracın, Kayseri’nin Develi ilçesinden gasbedildiği ortaya çıktı. Şüphelilerin ilçeye bağlı Çataloluk Mahallesi’nde veteriner Mikail Bozlağan’ı(24) darbettikten sonra tabancayla öldürdükleri öğrenildi. Teröristlerin önceki gün akşam Bozlağan’ı öldürdükten sonra da Ankara’ya gasbettikleri araçla giderek bombalı eylemi gerçekleştirdikleri bildirildi. Bozlağan’ın cansız bedeninin ona telefonla ulaşamayan babası tarafından bulunduğu belirtildi. Köylerinin Adana sınırındaki Toros Dağları’na çok yakın olduğunu belirten Muhtar İsmail Yıldırım olayı anlatırken “Bizim köyün kameralarında Mikail’in aracının girişi var ancak çıkışı yok. Teröristler kameralara takılmamak için arazi yollarından gitmişler. Bizim köyümüz Toroslar’ın dibinde ormanlık ve dağlık bir alan” dedi.


MEHMETÇİK KUZEY IRAK’TA HAVA HAREKATIYLA BTÖ PKK’NIN İNLERİNE GİRDİ, 20 HEDEF İMHA EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen hava harekâtlarında içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 20 hedefin imha edildiğini açıkladı. “Irak’ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Kandil ve Gara bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 1 Ekim 2023 gecesi saat 21.00’de hava harekâtları icra edilmiş, icra edilen hava harekâtlarıyla Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 20 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekâtlarda azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.’’ ifadelerine yer verilerek Ankara’daki terörist eylemin hesabı soruldu. Sorulmaya da devam edeceği anlaşılıyor. İnşallah!

#Ankara
#saldırı
#PKK
7 ay önce
PKK’nın İçişleri Bakanlığı’nı hedef alan çifte canlı bomba saldırısı Allah’a şükürler ki başarısız oldu
Turizm uğruna
Mermer atıklarının muhteşem geri dönüşümü
Tasarruf sandığı
ABD-Çin rekabetinde popülizm, korumacılık ve ulusal güvenlik
‘Şişman Kadın’ kim?