|
Temel Karamollaoğlu’nun SİHA ve İHA çelişkisi veya karşıtlığının nedeni ne?

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 2021 yılının 12’nci ayında Kırıkkale’de partisinin 6’ncı Olağan Kongresi’nde partililere seslendiği konuşmasında Türk SİHA’lara övgüler yağdırırken, İmam Hatip Okulları açtığı ve başörtüsü sorununu ortadan kaldırdığı için AK Parti’ye müteşekkir olduğunu dile getirdi. Ancak Karamollaoğlu’nun bu açıklamaları asla samimi değildi. Zira CHP lideri Kılıçdaroğlu ile kanka derecesinde iyi ilişkileri olan Karamollaoğlu CHP’nin SİHA’lara HDPKK terör örgütünü korumak amacı ile karşı çıktığını bilmiyor muydu? Temel Karamollaoğlu her fırsatta CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu överken, Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan hakkında eleştiri sınırlarını aşan hadsiz değerlendirmeler yaptığı bir dönemde ne olmuştu da AK Parti’yi ve SİHA’ları övmüştü? Kısaca koltuk meselesi diyebiliriz.

Bu kez 2022 yılında 10’uncu ayın 20’sinde Karamollaoğlu gazeteci yazar Fatih Altaylı’nın konuğu olarak canlı yayında İHA ve SİHA’ların milli ve yerli olmadığını iddia ederek düşmanca bir tavır sergilemişti. Tıpkı Merdan Yanardağ gibi, sözde CHP’li HDPKK muhibbi Sezgin Tanrıkulu gibi! Canlı yayında parti teşkilatlarından gelen bir mesaj üzerine ise gerçek kendisine hatırlanınca çark ederek “Yani orada yüzde 98 yerli yapıyoruz diyor arkadaşlar. Ben zaten piyasadan temin edilenler ile ilgili demiştim” açıklamasında bulunmuştu. Hakikaten Karamollaoğlu 2021 yılında Kırıkkale’de partisinin 6’ncı olağan kongresinde İHA ve SİHA’lara yaptığı övgüleri unutmuş muydu? Benim bu konuda kaleme aldığım ve kendisini kıyasıya eleştirdiğim köşe yazısını unutmuş olamaz diye düşünüyorum. O halde Karamollaoğlu’nu değişik konjonktürlerde arka planda İHA ve SİHA ve türban konularında zorlayan illegal bir güç mü var diye sormadan edemiyor insan?

8’Lİ MASANIN İTTİFAK ORTAKLARI HDPKK-CHP-İYİ PARTİ-DEVA VE GELECEK PARTİSİ ÜST DÜZEY YETKİLİLERİ AP TÜRKİYE SORUMLUSU AMOR İLE BRÜKSEL’DE NEDEN ACİL BİR TOPLANTI YAPTILAR? TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU? KAMUOYUNA NEDEN BİR AÇIKLAMA YAPILMADI?

Zillet İttifakı liderlerinden bir kısmının, AP Türkiye raportörü Amor ile Brüksel’de yaptıkları acil toplantı sonrasında kamuoyuna ciddi bir açıklama yapılmaması AP Türkiye sorumlusu AMOR’un ‘Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri hususunda samimi bir bilgi alışverişinde bulunduk’ yönündeki açıklamaları hiç inandırıcı değildi. Üstelik bu açıklama kamuoyundan toplantı ile ilgili önemli birtakım bilgilerin gizlendiğini açıkça ortaya koyuyordu. Avrupa Parlamentosu Raportörü Amor’un davetin Türkiye düşmanları tarafından fonlanan Friederich Ebert Vakfı tarafından düzenlendiği açıklaması ise bu toplantıda 8’li Masa’nın Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek Batılı devletler ile ilgili olduğu malumun ilanı gibiydi. Brüksel’de yapılan gizemli toplantının Kılıçdaroğlu ve İyi Parti üst düzey yöneticilerinin arka arkaya gerçekleştirdikleri ABD’den icazet almaya yönelik seyahatlerinden hemen sonraya denk gelmesi de çok manidardı! ABD ve İngiltere’nin Türkiye’de ‘Zillet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayına işaret etmesine Almanya karşı mı çıkıyor? CHP ve İYİ Parti arasında açığa çıkan sağ- sol kavgasında Akşener CHP’ye hitaben “Masa’ya davet ettiniz geldik. Sağcı istemiyorsanız etmeyin kardeşim” sözü 8’li Masa’nın Cumhurbaşkanı adayının tespit edilmesinde masayı aşarak ABD, İngiltere ve Almanya ülkeleri arasında Cumhurbaşkanlığı adayına işaret etmede örtülü bir çekişme yaşandığını mı gösteriyor. Bekleyip göreceğiz.

KILIÇDAROĞLU’NUN İSMİ ÇİZİLDİ Mİ?

8’li Masa’nın Cumhurbaşkanı adayını tespit için anket düzenleyeceği belirtiliyor. Anketin Türkiye’nin tüm şehirlerini ve toplumsal gruplarını kapsayacak bir şekilde tasarlandığı ve anket çalışmasının 2023’te başlaması bekleniyor. CHP içinde görevli bazı kurmay siyasetçiler Kılıçdaroğlu’nun adaylığının kesinleştiği iddialarından vazgeçmiş görünüyorlar. CHP’li bir kurmaya göre, bu anket fikri aynı zamanda ‘Kılıçdaroğlu’nun adaylık fikrinden vazgeçebileceğine’ işaret ediyor. Bu kesimlere göre parti içinde şüphesiz hala Kılıçdaroğlu’nun adaylığını gönülden isteyenler var. Yorum yapmaktan kaçınılsa da Kılıçdaroğlu’nun adaylığının Pentagon tarafından üstü çizilmesi sonrasında Ekrem İmamoğlu ile birlikte Mansur Yavaş’ın da adaylık şansı ‘yüksek’ görülüyor. Zira ‘Kazanacak aday’ tartışmasının CHP içinde de karşılık bulduğu belirtiliyor.

KILIÇDAROĞLU ABD GEZİSİ SONRASINDA ÖNCE İNGİLTERE SONRA ALMANYA’YA İCAZET ALMAYA MI GİDİYOR?

Kılıçdaroğlu’nun başarısız geçen ABD gezisi sonrasında bu kez İngiltere ve Almanya’ya yapacağı ziyaretlerde 8’li Masa’nın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için icazet arayışında bulunacağı iddia ediliyor. Küresel sermaye ve tetikçi örgütü FETÖ’nün merkezi olan Londra’da 1 Kasım’dan 5 Kasım’a kadar çeşitli temaslarda bulunacak. Daha sonra Kasım ayı içinde bu kez Almanya’ya aynı amaçla gidecek olan Kılıçdaroğlu Pentagon tarafından kazanamayacak aday olarak gösterilmesine itiraz ederek Almanya ile kurduğu yakın dostluk ilişkilerini devreye sokarak 8’li Masa’nın Cumhurbaşkanı adayı olmak için icazet talep edecek.

Milli ve yerli olmayan Zillet İttifakı parti liderleri boşuna uğraşmayın Türk milleti şimdiden ABD ve Batı ülkelerinin mandası olmayı kabul etmiş size asla oy vermez. Yeter ki sizin gerçek yüzünüzü deşifre edip milletimize gösterelim. İnşallah.

#Temel Karamollaoğlu
#SİHA
#Kemal Kılıçdaroğlu
#İYİ Parti
#CHP
#ABD
1 yıl önce
Temel Karamollaoğlu’nun SİHA ve İHA çelişkisi veya karşıtlığının nedeni ne?
Jorge Jesus için gensoru
Dönüşümlü Cumhurbaşkanlığı Sistemi
Gel seni bi öpeyim
Epik ve patetik siyasetler
Bir Başka Mesele: Sistemi psikiyatr ve psikologlar bozdu