|
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’ye 1 haftada 3 suikast girişimi

Rusya-Ukranya Savaşı’nın 12. gününde barış görüşmelerine rağmen taraflar arasında karşılıklı restleşmeler, tehditler korkunç suikast haberleri gelmeye devam ediyor. İngiliz The Times Gazetesi'nin haberine göre "Kremlin, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve hükümet üyelerine suikast düzenlemek için Afrika’dan 400’den fazla paralı Rus askeri getirdi. ‘Wagner Grubu’ olarak bilinen ‘özel suikastçıların’ Moskova’nın Doğu Avrupa komşusunu ele geçirmesine yardım etmek için Putin’den Zelenski ve diğer 23 hükümet yetkilisini öldürme emri aldığı iddia ediliyor.’’ Putin’in çok yakın bir müttefiki olan ve genellikle ‘Putin’in şefi’ olarak adlandırılan Oligark Yevgeny Prigozhin tarafından yönetilen kiralık ordu Rusya’nın işgal ve füze saldırılarından haftalar önce hedef kitleye yönelik istihbarat çalışması yapmak için Ukrayna’ya gittiği konusu da iddialar arasında. Grubun söz konusu operasyon için astronomik rakamlar aldığı konuşuluyor. Özel eğitimli suikast ekibinin, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, kabine üyeleri, Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko ve kardeşi Wladimir de dahil olmak üzere, Ukrayna’da ön saflara çıkan kilit isimleri öldürmek için Kremlin’den gelecek yeşil ışığa göre suikastlar için düğmeye basmaları an meselesi iken Kiev’de ilan edilen 36 saatlik sokağa çıkma yasağı Kremlin'in planlarını aşırı zora sokmuş hatta bozmuştu. Zira Kiev, 36 saat sokağa çıkma yasağını delenlerin düşman kabul edilerek sorgusuz ateş açılacağı kararı ile Ukraynalıların yasak sürecince evlerine kapanmalarını sağlarken suikastçı Wagner grubunun süpürülmesini amaçlamıştı. Öte yandan The Times gazetesinin haberine göre, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından suikast timleri Zelenski’yi öldürmeye çalıştı. İki suikast girişiminin Rus hükümetine yakın olduğu söylenen, paralı askerlerden oluşan Wagner Grubu tarafından düzenlendiği belirtildi. Wagner Grubu Özel Suikastçılarının 2 saldırısından kurtulan Zelenski’nin bu kez Rusya Spetsnaz özel kuvvetleri tarafından hedefe alındığı İngiliz The Times gazetesi tarafından iddia edilmişti. Bu kez yine İngiliz basınından çok konuşulacak bir iddia daha gündeme geldi. The Sun, ABD özel kuvvetleri ve İngiliz SAS komandolarının, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski için ‘yüksek riskli’ bir kurtarma operasyonuna hazırlandığını sayfasına taşıdı. Ancak Zelenski’nin Ukrayna devletinin başı olarak ülkesini terk etmeyeceği kararı ABD ve NATO’ya güvenmediğinin açık işaretlerini taşıyor.

ZELENSKİ, WAGNER GRUBU’NUN ÖZEL SUİKASTÇILARININ KENDİSİ VE AİLESİNE YÖNELİK EYLEM İSTİHBARATINI KİMDEN ALDI?

Wagner Grubu’nun faaliyetleri hakkında bilgisi olan bir kaynak İngiliz Times’a 2 bin ila 4 bin paralı askerin Ocak ayında Ukrayna’ya farklı misyonlar için getirildiğini açıkladı. Paralı askerlerin bazıları Donetsk ve Luhansk bölgelerine gönderilirken, Zelenski’yi ortadan kaldırmakla görevli 400 kişi Belarus’tan Kiev’e doğru yola çıktı. Wagner Grubu'nun özel suikastçılarının Zelenski ve 23 hükümet yetkilisini cep telefonları aracılığıyla takip ettikleri suikast için en uygun zamanı kolladıklarını ifade eden Times’in muhbiri X şahsın bu bilgileri Zelenski’ye de verdiği düşünülebilir. Zira Zelenski geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, Rusya ordusunun ‘bir numaralı hedefinin’ kendisi, ‘iki numaralı hedefin’ ise ailesi olduğunu belirtmişti. Zelenski’nin bu istihbaratı Times yetkililerinden veya Times'ın muhbirinden aldığı düşünülebilir. Ancak bu kadar önemli bir istihbaratı ABD’nin Zelenski ile paylaşıp paylaşmadığı bu aşamada önemli bir konudur. Zira Zelenski NATO’nun Ukrayna’yı uçuşa yasak bölge ilan etmeyi reddederken şehirlerin bombalanmasına yeşil ışık yaktığını iddia ederek “Bugünden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölüyor” açıklamasıyla NATO’yu sert bir şekilde eleştirmişti.

ABD-İNGİLTERE İTTİFAKI VE RUSYA ZELENSKİ’SİZ
BİR UKRAYNA MI İSTİYOR?

Rusya-Ukrayna savaşında bazı uzmanlar ABD ve Rusya arasında zımni bir anlaşma olduğu iddiasını dillendirerek Zelenski’nin üstünün çizildiğini açıklamışlardı. Savaşın başlarında Rusya’ya destek için Ukrayna’ya asker gönderen Çeçenistan Cumhurbaşkanı Kadirov, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'yi tehdit ederek görevini eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’e devretmesini istedi.

Amerikan CBS kanalına konuşan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin geleceğini ve Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdiği açıklamasında Zelenskiy’nin görüştüğü liderlere birkaç kez, “Bu son görüşmemiz olabilir” dediğini hatırlatan sunucunun, “Eğer Rusya, Zelenskiy’i öldürürse bunun karşılığı ne olacak? Ukrayna’da onun başında olmadığı bir yönetimi desteklemek için bir acil durum planınız var mı?” şeklindeki sorusuna Blinken, “Ukraynalıların bunun için şu anda detayına girmeyeceğim planları mevcut ancak şunu söyleyebilirim ki biz yönetimin şu ya da bu şekilde devamını isteriz” diye yanıt verdi.

RUS ORDUSU KİEV’E
GİRDİĞİNDE NE OLUR?

Bu yazıyı kaleme aldığım 00:40 saatlerinde Rus ordusunun KİEV’e nasıl gireceği tüm TV kanallarında tartışılan en önemli bir konuydu. ABD, Kiev’de meskun mahal savaşını tetikleyecek şehir savaşları konusunda Ukrayna'yı silah deposu haline getirerek çekildiği tüm coğrafyalarda olduğu gibi kan ve gözyaşı KAOS ortamına hazırlamış görünüyor. Ukrayna şehirlerini çoluk çocuk kadın farkı gözetmeksizin yüzlerce füze fırlatarak soykırım yapan Rusya, ve Ukrayna'yı Rusya’nın kucağına atan ABD ve NATO döktüğünüz masum insanların kanlarında boğulun inşallah!

#Zelenski
#Ukrayna
#Rusya
2 yıl önce
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’ye 1 haftada 3 suikast girişimi
Kara dinlilerle milletin savaşı
Bu başarı hepimizin
Bin Kayrevan’dan bir Kayrevan’a
Herkeste bir ‘ben’ var, bir de ‘gerçeklik’…
Yatırım grevi