|
Karşı tarafa yakından bakalım

Anketler yapılıyor, halkın tercihi sandığa yansımadan önce tespit edilmeye çalışılıyor. Bir tarafta muhalifler, bir tarafta iktidarı destekleyenler.

Bugüne kadar yapılanlara bakıp gelecek hakkında fikir yürütenler, 14 Mayıs’ta sandığa gidecek ve kararını bir mühürle tescilleyecek. O gün, herkes Süleyman.

Bazı anket firmaları, gerçeğe çok yakın sonuçlara ulaşırken, bazıları tam tersini göstermeyi seçiyor.

Sebep, herhalde “Size kaç lâzım abim?” tarzına bağlı.

“Yahu adamlardan o kadar para aldık, şimdi düşük gösterirsek ayıp olur” mu diyorlardır, nedir!

Tabii, mumun yanacağı vakit belli. Bazıları yatsıya kadar bile yanmayacak.

Seçim akşamı takke düşecek, kel görünecek. Hayırlı olacak elbette.

Seçime birkaç hafta varken, oylarını muhalefetten yana kullanacak olanlara biraz daha yakından bakalım.

*

Bıkkınlar
: Bunların tek sıkıntısı bıkmış olmak. Doğru dürüst bir şikâyetleri yok. Sebepsizlikten kırılacak hale gelmişlerdir. “Yirmi yılı geçti başımızda hep aynı adam. Sıkıldık, bıktık. Artık değişsin” derler, iktidarın değişmesini isterler. Maksat, sırf yenilik olsun, değişiklik olsun.

“Çocuktum başta Erdoğan vardı. Okullar okudum, hep Erdoğan. Bitirdim, işe başladım, evlendim, çoluk çocuğa karıştım yine Erdoğan. Yeter artık. Değiştirelim…” diye şikâyet ederler.

Bunlara derim ki…

Siz evinizdeki koltuk takımını değiştirin. Arabanızı yenileyin. Paranız yetmiyorsa kredi veriyorlar. Gidin alın değiştirin. Yetmiyorsa, bu kadarlık değişimle tatmin olmuyorsanız, kafayı değiştirin. Memleketin kaderiyle oynamayın.

İyi yöneten, bunca yıllık tecrübesiyle devam etsin. Hatta mümkünse yüz yıl sürsün iktidarı. Sırf değiştirmek için değiştirmek akıl dışı.

Bunca yıldır yönetimdeyse, kendi niyetiyle gelip oturmuyor ki. Halkın oylarıyla seçilip geliyor. Her sene bir seçim yapıldı. Hepsi de kendi adına bir referandum niteliğindeydi.

Hepsini kazanana değil de hepsini kaybedene mi itibar edelim?

Hiç kimse, şirketine genel müdür atamayacağı birini ülkenin başına getirmeyi düşünmesin.

*

Küskünler
: Bugüne kadar Erdoğan sayesinde makamdan makama gelmişlerdir. Cukkaları iyi durumdadır. Banka hesabı şişiktir. Emlâk durumu muhayyerdir. Fakat yine de beğenmezler.

Kimi müdür olmuştur, kimi genel müdür… Kimi vekil olmuş, kimi bakan… Kimi başbakan, kimi cumhurbaşkanı…

“Daha ne istiyorsunuz?” sorusuna cevap bulmakta zorlanırlar ama beğenmemeyi tercih ederler. Brütüs diye anılmaları ondandır. İhanetin kitabını yazarlar. Hançerlerinden kan damlamaktadır.

Aynı makamlarda ilelebet kalmaktır gönüllerinden geçen. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulamanın mümkün olmadığını bilirler ama kendileri için istemekten, çocukça bir haz alırlar.

Arzuları gerçekleşmeyince de küskünlüğe gark olmuşlardır.

*

“Karşıyız karşı”cılar
: Bunların görevi muhalefet etmektir. Her şeye karşı çıkarlar. Muhalif olmayı meslek edinmişlerdir.

Soydan gelir, sülaleden gelir muhalefet damarı.

Çünkü bir türlü iktidar olmayı beceremezler. Halktan oy almayı başaramadıkları için başka yöntemlerle koltuğa oturmayı gönüllerinden geçirirler. Fırsat bulunca da oturmakta beis görmezler.

İktidar dünyanın en iyi işini yapsa bile beğenmemekle mükellef olduklarını, karşı çıkacaklarını, bütün güçleriyle eleştireceklerini dile getirmekte de sakınca yoktur onların gözünde.

*

Kuşağının harfine meftun olanlar
: Gencim. Aktif, dinamik ve heyecanlıyım. Kanım kaynıyor. Yerimde duramıyorum. Her şeye karşı olmak benim için en iyi konum. Muhalif olmak, karşı çıkmak gerek. Beğenmemek için yeterli bir sebep aramam. Hiç gerek yok. Kuşağım da Z zaten. Ne diye iktidardan yana olayım? Her ne olursa olsun, itiraz etmenin cazibesini anlatamam.

Bakın bunlara hiçbir şey demem, diyemem. “Haklısın evladım” der geçerim.

İhtiyar bilgeye danışan genç “Hayatta mutlu olmanın sırrı nedir üstadım?” diye sormuş. Bilge kişi “Cahillerle tartışmayacaksın” demiş.

Portakal rengi kıyafetler içindeki

genç düşünmüş, itiraz etmiş. “Hocam, bence mutluluğun sırrı bu olamaz” deyince, saçsız ihtiyar şu cevabı vermiş: “Haklısın evladım.”

#Seçim
#Anket
#Recep Tayyip Erdoğan
#Cumhur İttifakı
#Yedili Masa
1 yıl önce
Karşı tarafa yakından bakalım
Son perde
Kusurumuzdan kork yapay zeka!
Yangın ve körük
Söz milletin de ‘millet’ kim?
Aile nasıl kurtulur? Düşen nüfus nasıl artırılır?