|

Tahran, Türk Edebiyatı ile buluşuyor

Aa
00:00 - 1/05/2010 Cumartesi
Güncelleme: 10:36 - 1/05/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Tahran, Türk Edebiyatı ile buluşuyor
Tahran, Türk Edebiyatı ile buluşuyor

Türkiye'nin kültürel, sanatsal ve edebi zenginliğini yansıtan yaklaşık bin 400 eser İran'da okuyucularla buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık 5-15 Mayıs 2010 tarihleri arasında İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenecek 23. Uluslararası Tahran Kitap Fuarı'na katılacak.

Türkiye'nin bin 400 eserle iştirak edeceği fuarda, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinatörlüğünde, Türkiye Ulusal Yürütme Komitesince 80 metrekarelik ulusal stant kurulacak. 

Fuarda ayrıca moderatörlüğünü Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Bilge Kula'nın yapacağı ve Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Şükrü Akalın, Bakanlık Genel Müdür Yardımcısı Ümit Yaşar Gözüm, Prof. Dr. Fatma Tulga Ocak ve İranlı yazar Dr. Tevfik Subhani'nin katılacağı, 'Türk-İran Yayıncılık İlişkileri ve Edebiyat Açılımları' konulu panel düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin ikili temaslarda bulunacağı Tahran Kitap Fuarı kapsamında, İran Milli Kütüphanesi Başkanlığı'na Allame Tabatabai ve Tahran Üniversiteleri Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerine ziyaretler yapılacak.


YURT DIŞINDA TÜRKİYE KİTAPLIĞI

Açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının Türk yayın dünyasının seçkin eserlerini araştırmacıların hizmetine sunmak amacıyla yürüttüğü, 'Her Ülkeye Türkiye Kitaplığı Projesi' kapsamında Tahran Kitap Fuarı'nda sergilenen eserler İran Milli Kütüphanesi'ne, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'na, Allame Tabatabai Üniversitesi Türkoloji Bölümü'ne ve Ankara'nın Tahran Büyükelçiliği bünyesindeki kültür merkezine bağışlanacak.

Açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığının ayrıca Bakanlık yayınları 'El Kitapları' sergisinde İngilizce ve Türkçe yayınlanan Türk kültürü, sanatı, tarihi ve edebiyatı konularında bin 500 kitabı ziyaretçilere dağıtmak üzere Tahran'a götüreceği de belirtildi.

Fuarda, yabancı yazar, yayınevi ve çevirmenlere, Bakanlık tarafından yürütülmekte olan ve Türk edebiyatının yurt dışına tanıtılması yönünde önemli başarılara imza atmış TEDA Projesi'nin de tanıtımı yapılacak.

14 yıl önce