Bayram tatili hangi gün başlıyor ve ne zaman bitiyor?

Bayram tatili kaç gün olacak, ne zaman başlayacak ve bitecek gibi soruların yanıtını sizler için araştırdık ve haberimizde paylaşıyoruz. Ramazan bayramına artık sayılı günler kaldı. En çok çalışan vatandaşlar tatilin gelmesini iple çekiyor. Peki Bayram tatili hangi gün başlayacak, ne kadar sürecek ve ne zaman bitecek? İşte merak edilen tüm detaylar.

Haber Merkezi Diğer
Ramazan bayramı tatili ile ilgili tüm detayları buradan görebilirsiniz. Bayram tatili hangi gün başlayacak ve ne zaman bitecek? sorularının yanıtını haberimizden öğrenebilirsiniz. Havaların iyice ısınması ile birlikte yaz tatili planları da yapılmaya başlandı. Vatandaşlar bayram tatilini de değerlendirmek istiyor. Bakanlar Kurulu'ndan yapılan açıklamada Ramazan bayramı tatilinin 9 gün olacağı açıklanmıştı. Bayram tatilinin kaç gün olacağını, ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini ve diğer tüm detaylı açıklamaları haberimizden görebilirsiniz. Ramazan bayramı tatili en çok çalışan vatandaşlar için heyecan uyandırdı. İşte bayram tatili ile ilgili merak edilenler.

Ramazan Bayramı Tatili kaç gün?

Bayram tatili 9 gün oldu. Bakanlar Kurulu'nda kabul edilen 9 günlük bayram tatili, Başbakan Binali Yıldırım tarafından imzalandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Dini günler listesi'ne göre Ramazan bayramı arefesi 4 Temmuz, Bayramın birinci günü ise 5 Temmuz Salı gününe denk geliyor. 4 Temmuz'da kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar yarım gün ve 8 Temmuz'da tam gün idari izinli sayılacak. Hafta sonununda birleşmesi ile çalışanlar 11 Temmuz günü işbaşı yapacak.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLDU!

Başbakan Binali Yıldırım kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılmasına ilişkin genelgeyi imzaladı.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılmasına ilişkin genelgenin Yıldırım tarafından imzalandığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Buna göre, kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Ramazan Bayramı'nın arefesi 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılacaklardır. Yazı, ilgili kurumlara gönderilmiştir."

Bayram trafiğine sıcak hava uyarısı

İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Canberk Hurmoğlu, sıcak havalarda uzun süreli araç kullanımının konsantrasyon eksikliğine yol açtığını belirterek, "Kazalar, tahmin edilenin aksine kışın değil yaz aylarında artmaktadır. Önceki yıllardaki bayram kazalarının yüzde 84'ünün kuru zeminde meydana geldiğini söyleyebilirim." dedi.

Hurmoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarında yurtdışındaki vatandaşların yurda dönüşlerinin yoğunlaşmasının da trafik kazası oranlarında artışa neden olduğunu anlattı.

Ramazan Bayramı öncesi sürücülere dikkatli olmaları uyarısı yapan Hurmoğlu, "Kazalar, tahmin edilenin aksine kışın değil yaz aylarında artmaktadır. Önceki yıllardaki bayram kazalarının yüzde 84'ünün kuru zeminde meydana geldiğini söyleyebilirim. Temmuz ve ağustos ayları kazaların tavan yaptığı aylardır. Yaz dolayısıyla tatil sezonunda seyahatler ve yoğunluk artar. Uzun yol tecrübesi olmayan, gündüz ışığından yararlanmak isteyen sürücüler uzun süre araç kullanır. Yıl içinde sadece tatil için uzun sürüş yapan sürücüler yorulur ve dikkatleri dağılır." diye konuştu.

Kazaların genelde mola yerleri öncesi veya varılacak noktaya kalan son 50-100 kilometre yaşandığını belirten Hurmoğlu, trafik yoğunluğunun 5 kat artacağıbayram tatilinde çok sayıda, uzun yol sürüş tecrübesi olmayan sürücünün yollarda olacağını belirterek, "En çok can kaybı olan günler bayramın ikinci ve üçüncü günüdür. Kazaların yoğun olarak meydana geldiği saatler 16.00-20.00 arasıdır." dedi.

- "Yorgunlukla savaşmayın"

Bayram tatilinde yola çıkacaklara öncelikle güzergahı ve yolculuğu planlamaları uyarısı yapan Hurmoğlu, "Dinlenin ve uygun saatte yola çıkın. Rahat ve uygun giysiler giyin. Aralıksız 2 saatten fazla aralıksız araç kullanmayın. Gece sürüşü yapmayın.'' dedi.

Ramazanda kaza riskinin diğer aylara göre arttığını ifade eden Canberk Hurmoğlu, uykusuzluk ve yorgunluğun sürüş sırasında karşılaşılacak en büyük risk olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Sizi daha çok yoracağı için yorgunlukla savaşmayın. 24 saat içinde en az 8 saat uyuyun. İftarda alacağınız gıdaların çeşidine dikkat edin ve yemek süresini yayın. İftardan sonra bol şekerli çay veya kahve içiniz ve en az 15 dakika istirahat edin. Tansiyon genellikle öğleden sonraları düşer. Belirtileri halsizlik, yorgunluk, baş dönmesi ve enerji kaybıdır. Oruç sırasında sıkça rastlanan şikayetlerden baş dönmesi, baygınlık hissi ve çarpıntı olduğunda araba sürmeyi bırakınız.Yolda ihtiyatlı ve sabırlı davranın. Sürüş saatlerinizi trafiğin yoğun olduğu zamana kalmayacak şekilde ayarlayın."

Turizimciler bayram öncesi dertli

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, Ramazan Bayramı'na sayılı günler kalmasına rağmen hiçbir yerli veya yabancı grubun kente gelmediğini, bu durumdan endişe duyduklarını belirterek, çözümü için yetkililerden yardım istedi.

Nacioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kentteki turizimcilerin zor günlerden geçtiğini belirtti.

Ramazan Bayramı dolayısıyla ilan edilen 9 günlük tatil öncesi kentte hiçbir hareketliliğin olmadığına dikkati çeken Nacioğlu, şöyle devam etti:

"Hatay turizminin düştüğü durum içler acısı. Düşünün 9 günlük bayram tatili ilan edildi fakat Hatay'a ne grup talebi oldu, ne de münferit rezervasyon talebi var, turistler şehrimize gelmiyor. Haydi yabancılardan vazgeçtik fakat gelen yerli gruplar da yok. Turizm sektörünün çektiği sıkıntı kelimelerle anlatılmayacak durumda. Turizmciler kendi içinde çare üretemez duruma gelirken, Hatay'da bazı otellerin satışa çıkarıldığını duymaktayız. Bu olay bizleri derinden üzmekte."

Bazı işletmecilerin çektikleri kredileri ödeyemediklerinden çalıştırdıkları personelin maaşlarını veremediğini öne süren Nacioğlu, bu durumun endişe verici olduğunu ifade etti.

Nacioğlu, başta Suriye olmak üzere Ortadoğu ülkelerindeki karışıklığın turizmdeki sıkıntılara etki ettiğini, Ortadoğu'yu bu hale getirenleri kınadıklarını aktardı.

- Çözüm önerileri

Turizmcilerin ayakta kalması için yetkililerden beklentileri olduğunu kaydeden Nacioğlu, şunları kaydetti:

"Havayolu şirketlerinin fiyat politikalarını gözden geçirmelerini, Hatay Havaalanı'na yurt dışı uçuşların konmasını, ilimiz hakkındaki ön yargının kaldırılması, yapılan kötü algılarla mücadele edilmesini ve Hatay esnafına faizsiz kredi verilmesini istiyoruz. Ayrıca turistik yerlerinin çevre düzenlenmesi yapılması, alt yapılarının hazırlanması, kentin tanıtımının daha aktif ve uluslararası düzeyde yapılması gurme turlarının düzenlenmesi ve kültür, inanç, sağlık turizminin gelişmesi için yabancı tur operatörlerin davet edilmesi gerekiyor."


Bayram tatili kaç gün ve ne zaman? 2016 Ramazan bayramına az kaldı

Bayram tatili kaç gün olacak, ne zaman başlayacak ve bitecek gibi soruların yanıtını sizler için araştırdık ve haberimizde paylaşıyoruz. Ramazan bayramına artık sayılı günler kaldı. En çok çalışan vatandaşlar tatilin gelmesini iple çekiyor. Peki Bayram tatili hangi gün başlayacak, ne kadar sürecek ve ne zaman bitecek? İşte merak edilen tüm detaylar.